Ξεκινάει και επίσημα τη λειτουργία του ο φορέας διαχείρισης των κτηνοτροφικών προϊόντων, με τους επαγγελματίες κτηνοτρόφους του Ηρακλείου  να ξεκινούν άμεσα τις προσπάθειές τους για να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και να ξεφύγουν τον κλοιό των μεσαζόντων.

Από το περασμένο Σάββατο, οπότε και πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευσή της, η Ομάδα Παραγωγών των κτηνοτρόφων έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, με τις λεπτομέρειες για τη λειτουργία του, αλλά και τον ακριβή καθορισμό των βημάτων που θα γίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο πρώτος στόχος των κτηνοτρόφων που θα συμμετάσχουν στην Ομάδα Παραγωγών είναι να καταφέρουν να εξασφαλίσουν συμφωνίες για την προώθηση των προϊόντων τους απευθείας, ενώ αν όλα πάνε καλά, τότε η δημιουργία του Δημοπρατηρίου δε θα θεωρηθεί ένα σχέδιο μακρινό. Μια εγκατάσταση, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για τους επαγγελματίες του κλάδου, που επιδιώκουν να γλιτώσουν μια για πάντα από τη μέγκενη των μεσαζόντων.

«Το κρίσιμο ζητούμενο για εμάς είναι η αυτοοργάνωση και η αυτοδιαχείριση. Δε μπορούμε πλέον να τα περιμένουμε όλα από τους άλλους. Έχουμε και εμείς τις δικές μας ευθύνες. Εμείς παράγουμε εξάλλου τα προϊόντα, εμείς λοιπόν οφείλουμε να έχουμε τον πρώτο λόγο για να εξασφαλίσουμε το εισόδημά μας και βεβαίως να προστατεύσουμε τον καταναλωτή, ο οποίος εξαπατείται από τα συμφέροντα και τα κυκλώματα με τις ελληνοποιήσεις και τις νοθείες που συμβαίνουν στην αγορά», επισήμανε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΚΝΗ.

Ο κ. Κώστας Καράτζης στάθηκε ιδιαίτερα στη σχέση κτηνοτρόφων και καταναλωτών, λέγοντας ότι σκοπό των μελών της ομάδας αυτής είναι το χτίσιμο της σχέσης μεταξύ των δύο πλευρών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook