Επίθεση κατά μέτωπο προς το Νίκο Μαχλά εξαπέλυσε η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα, για τη «φιλοξενία» που έτυχε η αποστολή στο ντέρμπι με τον ΟΦΗ.
Οι Ηπειρώτες, με ανακοίνωσή τους, καυτηριάζουν δηλώσεις του προέδρου του ΟΦΗ, ο οποίος αναφέρθηκε στην κρητική φιλοξενία, την στιγμή που, σύμφωνα πάντα με τους «κυανόλευκους», ο Νίκος Μαχλάς δεν εγγυήθηκε την παρουσία της διοίκησης στο γήπεδο.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση, αναφέρει:
Κύριε Νίκο Μαχλά
Με έκπληξη και απορία αναγνώσαμε σήμερα το πρωί, δηλώσεις σας σε ιστοσελίδα του Ηρακλείου. Αναφέρετε ότι δήθεν στο χθεσινό παιχνίδι, περάσατε μηνύματα και επεδείχθη σε όλους, ποια είναι η κρητική φιλοξενία.
Την Κρητική φιλοξενία τη γνωρίζουμε καλά, αλλά εσείς κύριε Μαχλά δεν έχετε καμία σχέση με αυτή και μη την καπηλεύεστε.
Αντιλαμβανόμαστε, ότι για εσάς, ελάχιστη συμβολή σε αυτό (δηλαδή στην «φιλοξενία» που επιδείξατε), είχαν οι περισσότεροι από τριακόσιους αστυνομικούς, τα δεκάδες οχήματα της αστυνομίας και μοτοσικλέτες, οι αστυνομικοί της ασφάλειας με πολιτικά που επιστρατεύτηκαν, αλλά και το σχέδιο καταδρομικής αφίξεώς μας. Για εμάς είχαν καθοριστική συμβολή στην ασφάλειά μας.
Δημιουργεί βέβαια απορία, η ατελέσφορη προσπάθεια αποπροσανατολισμού που κάνετε, για να εμφανίσετε, ότι φίλοι σας Γιαννιώτες, δήθεν σας ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία. Θα είχε ενδιαφέρον να μας πείτε, ποία πρόσωπα σας ευχαρίστησαν, αφού τα μέλη της διοικήσεως, δεν ήταν δυνατό να είναι παρόντα στο γήπεδο αν και ευρίσκονταν στο Ηράκλειο. Τούτο συνέβη, αφού εσείς αλλά και στέλεχος της ΠΑΕ ΟΦΗ, σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδος, τηλεφωνικώς, φιλικά μας «νουθετούσατε» να μην έρθουμε στο γήπεδο. Και όταν είδατε ότι η «νουθεσία» δεν έπιανε τόπο, αρχίσατε να μας δηλώνετε ότι δεν εγγυάστε την ασφάλεια και την σωματική μας ακεραιότητα, ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.
Για να μη διεγείρουμε τα «φιλόξενα» αισθήματά σας, αποφασίσαμε με πρωτοβουλία του προέδρου της ομάδος, να μην είμαστε παρόντες στον αγωνιστικό χώρο και σε πάγκο που η αστυνομία επέλεξε, με δική της πρωτοβουλία, για να «φιλοξενηθούμε». Επίσης, αρνηθήκαμε να μας συνοδεύει μια διμοιρία, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όπως πρότεινε η Αστυνομία, ή οποία επίσης ανέμενε την υψηλή σας φιλοξενία. Προτιμήσαμε να μη στερήσουμε τις δυνάμεις από τις αρχές, που ήταν σαφές ότι ήταν απαραίτητες, αφού ποτέ στα χρονικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, δεν έτυχε διοίκηση ομάδος ή στελέχη μιας ΠΑΕ, να «φιλοξενούνται» με μια πάνοπλη διμοιρία και μάλιστα εντός του αγωνιστικού χώρου.
Προφανώς και στα πλαίσια της φιλοξενίας όπως ειδικά εσείς την εννοείτε, (όχι των λοιπών Κρητών που δεν έχουν σχέση με τη δική σας συμπεριφορά), ήταν και οι συστάσεις αρχικά, νουθεσίες αργότερα και στο τέλος ευθείες απειλές σας, υμών αλλά και άλλου συνεργάτη σας, προς τον τέως συνάδελφό σας Ηλία Κώτσιο, να μην έρθει να παίξει στο Ηράκλειο. Είναι δείγμα φιλοξενίας, ότι δεν προτείνατε με τον ίδιο «φιλόξενο» τρόπο και την ενδεκάδα που έπρεπε να αγωνιστεί εχθές.
Τη φιλοξενία σας γεύτηκαν και οι πέντε αστυνομικοί, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αλλά και οι λοιποί που παρά τον τραυματισμό τους, συνέχισαν την υπηρεσία τους στην μάχη του οδοφράγματος. που στήθηκε δίπλα στο γήπεδο για να μας «καλωσορίσει».
Χαιρόμαστε που βλέπουμε πρόσφατες φωτογραφίες σας στις εφημερίδες, γιατί δια ζώσης, σας είδαμε την τελευταία φορά που ήρθατε στα Γιάννινα, όταν και με γλυκά σας επισκεφτήκαμε στο ξενοδοχείο που μένατε, για να σας καλωσορίσουμε.
Πολλές φορές η σιωπή είναι χρυσός».
Άμεση απάντηση του προέδρου 
Ο πρόεδρος του ΟΦΗ με δηλώσεις του στο Onsports , απάντησε στην διοίκηση του ΠΑΣ, λέγοντας ότι οι συνθήκες του αγώνα ήταν τέτοιες, που δεν είχαν καμία σχέση με τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. 
«Πρέπει, επιτέλους να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την ιστορία και να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πρόκειται να δεχτώ από την πλευρά του ΠΑΣ Γιάννινα, να ρίχνουν στην ΠΑΕ ΟΦΗ ευθύνες για να δικαιολογήσουν μια βαριά ήττα και την απώλεια του τίτλου, στα μάτια των οπαδών τους. Βγαίνει μια ανακοίνωση και με κατηγορούν προσωπικά, για πράγματα που οι άνθρωποι του ΠΑΣ γνωρίζουν πως δεν ισχύουν», τόνισε ο Μαχλάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ξέσπασμα του Ηλία Κώτσιου.
«Όλοι στο Ηράκλειο γνωρίζουν ότι με τον Ηλία διατηρούμε και προσωπικά και οικογενειακά, εξαιρετικές σχέσεις. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, επειδή κάποιοι θέλουν να συντηρήσουν ένα μίσος μεταξύ των οπαδών. Όλα όσα αναφέρει στην ανακοίνωση του ΠΑΣ ο συντάκτης της, κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας του και μόνο. Είναι ψέματα και το γνωρίζει αυτό καλά και ο Ηλίας Κώτσιος. Είναι κρίμα, να μην μπορούν να αντιληφθούν κάποιοι, πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πυροδοτούμε εντάσεις και να βάζουμε τους οπαδούς να «σκοτώνονται» μεταξύ τους ή να κυνηγούν παίκτες της μιας και της άλλης ομάδας. Αυτό θα τελειώσει και εμείς το αποδείξαμε με τη στάση και τη συμπεριφορά της απόλυτης πλειοψηφίας των οπαδών μας στο παιχνίδι της Κυριακής».
Κλείνοντας, ο Μαχλάς, θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα που αφορά την κόντρα η οποία έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο ομάδες:

«Είμαστε όλοι το ίδιο και παλεύω καθημερινά για να αλλάξω αυτού του είδους τις νοοτροπίες, που θέλουν κάποιους να κρατάνε τους οπαδούς «αιχμάλωτους» και να συντηρούν το φανατισμό και την έχθρα μεταξύ τους. Δεν έχουμε να χωρίσουμε απολύτως τίποτα και δεν μπορεί κάποιος «τρίτος» να εμπλέκεται και να βγάζει μια ανακοίνωση που διαλύει τα πάντα και όλη την προσπάθεια που κάναμε και το ξέρει καλά ο κ. Χριστοβασίλης, για να μη συμβεί το παραμικρό στο γήπεδό μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook