Μεγάλη συγκέντρωση από παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, έξω από το ΥΠΕΚΑ, στα πλαίσια της προγραμματισμένης πανελλήνιας διαμαρτυρίας που είχε προγραμματιστεί εδώ και μέρες.

Οι διαμαρτυρόμενοι έδωσαν δυναμικό παρόν, εκφράζοντας την αντίθεση τους για το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, κάνοντας λόγο για τη δήμευση των επιχειρήσεων τους.

Την κοινή δράση υποστήριξαν οι περισσότεροι από τους οργανωμένους, μεταξύ των οποίων ΠΟΣΠΗΕΦ   ,  Ο ΠΑΣΥΦ  ,  Ο  ΘΕΣΙΦ  ,  Ο ΕΣΑΦ  και  άλλες  αυτόνομες  ομάδες Παραγωγών.

\"\"

Κλειστή παρέμεινε η Μεσογείων στο ύψος της Κατεχάκης, ενώ κυκλοφοριακό χάος επικράτησε για αρκετή ώρα στους γύρω δρόμους.

Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι εντάσεις, καθώς λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ανέβηκαν οι τόνοι, όταν άνδρες των ΜΑΤ προσπάθησαν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους  προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος.

\"\"

\"\"

Οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών έχουν ζητήσει και περιμένουν συνάντηση με τον υπουργό  Περιβάλλοντος (ήδη ο σύλλογος ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών απέστειλε μηνυτήρια αναφορά στον Υπουργό Οικονομικών καθώς επίσης και στον Υπουργό και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος). 
 
Οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, διεκδικούν να μην περάσει το νομοσχέδιο που θα οδηγήσει στην κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων, καθώς δε θα έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να εξοφλήσουν τα δάνεια που έχουν ήδη πάρει, αλλά θα υποχρεωθούν να πληρώσουν επιπλέον χρήματα.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook