Δεν υπάρχουν περιθώρια υποδοχής περισσότερων εισακτέων στο Πολυτεχνείο Κρήτης, κάτι που φαίνεται να παραβλέπει το υπουργείο Παιδείας.

Από την Πρυτανεία του εκπαιδευτικού ιδρύματος έχει επισημανθεί το πρόβλημα χωρίς ωστόσο να ... συγκινείται το υπουργείο.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Πολυτεχνείου Κρήτης:

Σε συνέχεια της περσινής αύξησης του αριθμού των εισακτέων στο Πολυτεχνείο Κρήτης κατά 24%, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων υπέγραψε νέα αύξηση του αριθμού των εισακτέων στο Ίδρυμα για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 κατά 30%.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης προγραμματίζεται να υποδεχθεί 825 νέους φοιτητές στις 5 σχολές του, όταν στις αντίστοιχες 5 σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου οι εισακτέοι θα είναι 775 για το ακαδ. έτος 2014-2015.

Αυτό συμβαίνει όταν το ΕΜΠ έχει τριπλάσιο αριθμό καθηγητών από το Πολυτεχνείο Κρήτης, και το κόστος ανά φοιτητή, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΑΔΙΠ, είναι διπλάσιο στο ΕΜΠ από ότι στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αγνόησε τις συνεχείς παρεμβάσεις μας για το θέμα των εισακτέων, αδιαφορώντας για τη δυνατότητα του Ιδρύματος να υποστηρίξει αυτό τον αριθμό φοιτητών και θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο την ποιότητα των σπουδών αλλά και την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος.

Για την αντιμετώπιση αυτού του μείζονος θέματος συγκαλείται έκτακτη κοινή συνεδρίαση Συγκλήτου / Συμβουλίου του Ιδρύματος το Σάββατο 29 Μαρτίου και ώρα 16:00.

Η κοινή συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην Πολυτεχνειούπολη, στο Κτίριο Επιστημών.