Με 42 συνολικά υποψηφίους και με έντονη \”κρητική παρουσία\” ρίχνεται στη μάχη των Ευρωεκλογών η \”Ελια\” οπως ανακοινώθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης όπου παρουσιάστηκαν τα ονόματα των υποψηφίων για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Ανάμεσά τους, όπως είχε ήδη δημοσιεύσει το flashnews.gr (δείτε εδώ), ο καταξιωμένος κρητικός και με έντονη παρουσία στα δημόσια πράγματα, γραμματέας σήμερα του Τομέα Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη στο ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Παπακωνσταντής.

O κ. Παπακωνσταντής, λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση για τη μάχη που είναι έτοιμος να δώσει στο πλευρό της \”Ελιάς\” για την Ευρωβουλή, δήλωσε στο Flashnews.gr:

\”Ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Ελιάς θεωρώντας ότι οι κατακτήσεις της Ευρώπης των λαών και της Ευρώπης της δικαιοσύνης και του κράτους πρόνοιας, ολοένα και αποδυναμώνονται. Είναι λοιπόν ανάγκη το οικοδόμημα της Ευρώπης που κατά βάση έστησε η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία να το διαφυλάξουμε με αγώνα και συμμετοχή\”.

Ερωτηθείς για το αν η \”Ελιά\” έρχεται να καλύψει κάποιο \”ιδεολογικό κενό\” που θα διαδραματίσει ρόλο και στην Ευρώπη ο κ Παπακωνσταντής σημείωσε:

\”Πιστεύω ότι η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου της Ελιάς καλύπτει όλο το εύρος της \”Ελλάδας της δημιουργίας\” και είναι μια νέα αρχή για να επαναφέρουμε την ιδεολογία στην πολιτική, να επαναφέρουμε τη δημιουργικότητα στην πολιτική και να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μια σύγχρονη Ευρώπη με επίκεντρο τον άνθρωπο\”.

Σχολιάζοντας τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου που ανακοινώθηκε δήλωσε ότι.

\”Όσοι μετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο, είναι άνθρωποι αυτοδημιούργητοι, επιστήμονες, άνθρωποι της δράσης, άνθρωποι του λαού οι οποίοι έχουν καταξιωθεί στην κοινωνία και έχουν δυνατότητα να προσφέρουν πάρα πολλά και στην πολιτική. Άλλωστε, σήμερα περισσότερο από ποτέ, η πολιτική έχει ανάγκη από καθημερινούς, δυναμικούς, πρακτικούς και νοήμονες ανθρώπους\”.

Παρούσα η \”κρητική Ελιά\”

Έντονο είναι το \”άρωμα\” Κρήτης στην κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου της \”Ελιάς\” καθώς ανάμεσα στους 42 υποψηφίους, και εκτός από τον κ. Παπακωνσταντή, συγκαταλέγονται ακόμα πέντε υποψήφιοι από την Κρήτη και είναι οι:

Νίκος Ανδρουλάκης

Γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Διπλωματούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος τίτλου του μεταπτυχιακού προγράμματος «Νέα Υλικά και Περιβάλλον».

Δημήτρης Μπρίμης

Γεννήθηκε το 1965 και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στην Ιατρική σχολή της Ρώμης (LaSapienza). Ειδικεύτηκε στην Γενική Ιατρική στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου και από το 2003 εντάχθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όπου εργάζεται μέχρι σήμερα με το βαθμό του Επιμελητή Α.

Ευαγγελία Κουρουπάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Οδοντίατρος – υποδιοικήτρια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας. Πτυχιούχος Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπαιδεύτρια στο Τμήμα Βοηθών Οδοντιάτρων στη Σιβιτανίδειο Σχολή.

Βασιλική Σουλαδάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, κατάγεται από την Κρήτη. Διεθνολόγος. Υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστήμιου

Aπόστολος Ψωμάς

Γεννήθηκε το 1981 στη Λάρισα, μεγάλωσε στο Ρέθυμνο. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και υποψήφιος Διδάκτωρ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook