O Αμερικανός μεγιστάνας Ντόναλτ Τραμπ ανακοίνωσε πως δεν θα βάλει υποψηφιότητα για τις επόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2012.

Ο επιχειρηματίας θα διεκδικούσε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την εκλογική κούρσα προς το Λευκό Οίκο, απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα. Είχε κάνει μάλιστα περιοδείες με προεκλογικό άρωμα σε μερικές Πολιτείες που θεωρούνται από τις σημαντικότερες για την εκλογική μάχη.

Την σχετική ανακοίνωση ο Τραμπ την έκανε στο NBC, που φιλοξενεί το ριάλιτι που παρουσιάζει, με την… επισήμανση πάντως πως «εάν έβαζε υποψηφιότητα, θα νικούσε». Ο ίδιος είπε πως η απόφαση ελήφθη μετά από αρκετή σκέψη, λέγοντας πως δεν είναι ακόμη έτοιμος να αφήνει την ζωή του ιδιώτη.

Στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις για την προεδρική υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών, η στήριξη για τον Τραμπ είχε πέσει στο 8% (ενώ βρισκόταν σε επίπεδα της τάξης του 30%).

Πρόκειται για τον δεύτερο Ρεπουμπλικανό που λέει όχι σε πιθανή υποψηφιότητα. Μόλις το Σάββατο, ο έτερος διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών Μάικ Χάκαμπι είχε επίσης αποκλείσει το ενδεχόμενο να βάλει υποψηφιότητα.

Συνήθως, ο τελικός προεδρικός υποψήφιος Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών καθορίζεται με διαδικασίες που μπορεί να εμπλέκουν και ψηφοφορίες μέσα στα στελέχη του κόμματος ανα Πολιτεία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι από τους Αμερικανούς επιχειρηματίες με τη μεγαλύτερη δημοσιότητα στα ΜΜΕ της χώρας τα τελευταία χρόνια. Η αναγνωρισιμότητά του τον είχε οδηγήσει και στη θέση του παρουσιαστή του ριάλιτι «The Apprentice» («Ο Μαθητευόμενος»), στο οποίο απέκλειε τους παίκτες με την περίφημη φράση «You\’re Fired» (Απολύεσαι).

Πίσω από την ιστορία με την δημοσιοποίηση του πλήρους πιστοποιητικού γεννήσεων του Μπαράκ Ομπάμα βρισκόταν ουσιαστικά ο Ντόναλντ Τραμπ, που είχε ανακινήσει τη συζήτηση γύρω από το πού γεννήθηκε ο νυν πρόεδρος. Μετά τη δημοσιοποίηση του πιστοποιητικού, η υποστήριξη στον Τραμπ είχε πάρει την κατιούσα.

Κάποιοι αναλυτές, μάλιστα, υποστήριζαν πως ο Μπαράκ Ομπάμα εσκεμμένα θέλησε να παίξει το παιχνίδι του Ντόναλντ Τραμπ, δίνοντας συνέχεια στη συζήτηση με το να παρουσιάσει το έγγραφο, καθώς στην πραγματικότητα προτιμούσε να έχει έναν τέτοιο εύκολο αντίπαλο στις επόμενες προεδρικές εκλογές.


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook