«Ντροπή σου. Αυτά που κάνεις είναι απαράδεκτα. Έπρεπε να έρθεις σε μένα ή να εμφανιστείς στην κοινοβουλευτική ομάδα που δεν πατάς ποτέ το πόδι σου και να πεις τις αντιρρήσεις σου».

Με αυτά τα λόγια που ακούστηκαν μέχρι και τους διαδρόμους της Βουλής επέπληξε αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον Γιώργο Παπανδρέου για την αρνητική του ψήφο στο άρθρο για τις τράπεζες. 

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έγινε ως τώρα γνωστό τι του απάντησε είναι όμως βέβαιο ότι η επιλογή του να καταψηφίσει το άρθρο για τις τράπεζες επισημοποιεί την ρήξη του με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα την δημιουργία αντίπαλων στρατοπέδων στο εσωτερικό του κόμματος. 

Ο κ. Βενιζέλος δεν έκανε χθες το βήμα να διαγράψει τον Γ. Παπανδρέου. Σε σύσκεψη που είχε με τους συνεργάτες του λίγο μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας έκρινε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για διαγραφές-καθώς συγχρόνως θα έπρεπε να διαγράψει και τον Απόστολο Κακλαμάνη- και προτίμησε την οδό της πολιτικής αποδοκιμασίας τόσο προς την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού όσο και προς την πλευρά του πρώην προέδρου της Βουλής που για τις τράπεζες ψήφισε παρών. 

Στην δήλωσή του λοιπόν που δόθηκε στην δημοσιότητα λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα ο κ. Βενιζέλος μιλάει για υποκρισίες και προσωπικά πολιτικά παιχνίδια που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στην σημερινή του κατάσταση, για να συμπληρώσει ότι «όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον ελληνικό λαό». 

Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι δεν έχει κανείς το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος από τους σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου καταψηφίζοντας το άρθρο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έριξε το γάντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο κλιμακώνοντας ουσιαστικά την αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μία αντιπαράθεση που αποτυπώθηκε σε όλες τις διαστάσεις της με την ηχηρή του απουσία από την Συνδιάσκεψη της Ελιάς. 

Γίνεται φανερό ότι το όχι του κ. Παπανδρέου για τις τράπεζες αναζωπυρώνει τα σενάρια για τις προθέσεις του τόσο ως τις ευρωεκλογές όσο και μετά από αυτές. 

Ο κ. Βενιζέλος επέπληξε ακόμη και τον Απόστολο Κακλαμάνη λέγοντάς του ενώπιον των υπολοίπων βουλευτών ότι ενήργησε με απαράδεκτο τρόπο αφού δεν διατύπωσε τις ενστάσεις του ούτε στην ΚΟ, ούτε όμως από το βήμα της Βουλής όπου και δήλωσε ότι θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο. 

newpost.gr