Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές του Λος Αντζελες μετά τα απανωτά χτυπήματα του Εγκέλαδου στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Το Σάββατο σημειώθηκε σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Καλιφόρνια κι έκτοτε έχουν καταγραφεί 130 μετασεισμοί ενώ, στις 10 Μαρτίου οι κάτοικοι κουνήθηκαν από ισχυρότατο σεισμό, μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για έναν μεγαλύτερο σεισμό στο Λος Άντζελες που «κάθεται» πάνω στο ρήγμα του «Αγίου Ανδρέα» γεγονός που το καθιστά μία από τις πιο σεισμογενείς περιοχές παγκοσμίως.

Ευτυχώς,όμως, δεν είναι τόσο ευάλωτη για τσουνάμι καθώς οι θέσεις των γεωλογικών πλακών την βοηθούν σε αυτό.

Σύμφωνα με τους «Λος Άντζελες Τάιμς», σεισμολόγοι εκφράζουν φόβους για μεγάλο σεισμό και μάλιστα, μία σεισμική δόνηση, μεγέθους 7, 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην Καλιφόρνια θα ήταν καταστροφική.

Υπενθυμίζεται ότι, από τον Οκτώβριο του 2013, οργιάζουν οι φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για επικείμενο σεισμό στο Λος Άντζελες μετά τον εντοπισμό νεκρών γιγαντιαίων ψαριών – το επονομαζόμενο ψάρι – κουπί – στην Καλιφόρνια.

Μετά τους περίεργους θανάτους, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά κάνοντας συνεχείς αναφορές στον αρχαίο ιαπωνικό μύθο που συνδέει τις εξαιρετικά σπάνιες εμφανίσεις του συγκεκριμένου ψαριού με σεισμούς.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook