Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακό που μας πέρασε οι ενημερωτικές συναντήσεις γονέων τόσο στα Χανιά όσο και στην Σούδα για την συμμετοχή των παιδιών-μελών μας στην 5η Πανελλήνια Ναυτοπροσκοπική Regatta.

Συγκεκριμένα η επιτροπή διοργάνωσης της αποστολής Χανίων είχε προπετοιμάσει ενημερωτικά έντυπα τα οποια μοιράστηκαν στους ενδιαφερόμενους καθώς και μια βιντεοπαρουσίαση με τις δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν.

Κατόπιν ακολούθησε συζήτηση με τις τεχνικές λεπτομέρειες της συμμετοχής. Θα ακολουθήσουν και άλλες ενημερωτικές συναντήσεις έτσι ώστε να εξασφαλιστέι η μέγιστη δυνατή συμμετοχή στην Ρεγκάτα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημερωτική ανακοίνωση:

Μετα τις επιτυχημένες αυτές πρώτες συναντήσεις, με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την συμμετοχή των Ναυτοπροσκόπων Χανίων στην 5η Πανελλήνια Ναυτοπροσκοπική Regatta που θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 26 Ιουλίου έως την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014 στα «Καλά Νερά» του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Στα νερά και τις ακτές του Παγασητικού Κόλπου ένα θαυμάσιο νησί, το Παλιό Τρίκερι, στην είσοδο του κόλπου, μας περιμένει στην ήρεμη αγκαλιά του, να μας χαρίσει νύκτες κάτω από τα καλοκαιρινά αστέρια. Θα είμαστε και εμείς εκει!

Η 5η Πανελλήνια Ναυτοπροσκοπική REGATTA, πραγματοποιείται στην ανατολή της νέας 100ετίας της Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων, με την πεποίθηση πως θα αποτελέσει μια δράση – σταθμό στην πολύχρονη ιστορία του Ελληνικού Προσκοπισμού.

Σκοπός της δράσης είναι:

Να γνωριστούν Πρόσκοποι απ’ όλη την Ελλάδα και να δημιουργήσουν νέες φιλίες,
Να εμπλουτιστεί η δράση των Ενωμοτιών και των Ομάδων Προσκόπων με Ναυτοπροσκοπικό Πρόγραμμα,

Να αποκτήσουν οι Βαθμοφόροι νέες ιδέες και εμπειρίες για την εφαρμογή του προγράμματος και
Να γίνει περισσότερο αισθητή η παρουσία της Προσκοπικής Κίνησης.

Ο σχεδιασμός του Προγράμματος περιλαμβάνει δραστηριότητες με έντονο το στοιχείο της περιπέτειας στη θάλασσα (κι όχι μόνο)! «Χαμένοι στο ΝΗΣΙ» τριήμερο ναυτικό ταξίδι, Μια μέρα με τους… «Πειρατές του Παγασητικού», η ΑΡΓΩ του Ιάσονα στη REGATTA, αλλά και θαλασσινά παιχνίδια, γνωριμία με το γραφικό τραινάκι του Πηλίου, βραδιές παρέα με τα αστέρια, Ναυτοπροσκοπικό χωριό και πολλά ακόμα θα χαρίσουν στους συμμετέχοντες εμπειρίες μοναδικές!

Λόγω της ιδιαίτερα δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που απασχολεί κάθε Ελληνική οικογένεια, καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για την συγκράτηση του προϋπολογισμού και τον αναγκαίο περιορισμό των δαπανών της δράσης. Αυτός είναι και ο λόγος που συστάθηκε από την Περιφέρειακή Εφορεία Προσκόπων Χανίων επιτροπή εξεύρεσης Χορηγών που θα στηρίξουν την δράση και θα μειώσουν το τελικό κόστος συμμετοχής των Προσκόπων στην δράση αυτή. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Περιφερειακό Εφορο Προσκόπων Χανίων κ. Σκουλουδάκη Μανώλη στο τηλ 6944526797.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook