Το άγαλμα που θα ζυγίζει περίπου 250 κιλά θα κατασκευαστεί από Fiberglass, αλουμίνιο και ανοξείδωτο ατσάλι, από τον διάσημο καλλιτέχνη John Balderssari και το κόστος του θα ανέλθει στο ποσόν των 400.000 δολαρίων τα οποία προέρχονται από τους Αμερικανούς φορολογούμενους.
Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί το 2016.
Η εκπρόσωπος του State Department, Christine Foushee, δήλωσε ότι η τοποθέτηση του συγκεκριμένου αγάλματος είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος που έχουν εγκαινιάσει οι ΗΠΑ, να τοποθετούν έργα τέχνης σε πρεσβείες τους και προξενεία, στο εξωτερικό. Η αρχή έγινε με την ανάθεση από το πρόγραμμα της κατασκευής ενός γλυπτού της Αμερικανικής πρεσβείας στο Λονδίνο, το οποίο θα κοστίσει 1.000.000 δολάρια και θα είναι έτοιμο το 2017.
Η καμήλα που θα τοποθετηθεί έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ θα έχει στραμμένο το βλέμμα στο μάτι μιας υπερμεγέθους βελόνας κοιτάζοντας συμβολικά «το δύσκολο πέρασμα των πλουσίων στον Παράδεισο», ένα θέμα που αντλεί τον συμβολισμό του από την Καινή Διαθήκη.
Πάντως, αν και οι κατασκευαστές του αγάλματος θεωρούν ότι η τιμή του είναι χαμηλή, η εφημερίδα «The Washington Times» ήδη με δημοσιεύματά της από τον προηγούμενο χρόνο, κατηγορεί για σπατάλες το State Department, αναφέροντας ενδεικτικά ότι οι αμερικανικές διπλωματικές αποστολές σε όλο τον κόσμο δαπανούν πολλά χρήματα για την αγορά ποτών και κρασιού, σε σχέση με τις διπλωματικές αποστολές άλλων κρατών, όπως είναι η Ρωσία και η Κίνα.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook