Τον Γιώργο Αγοραστάκη υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων και τα 14 πρώτα ονόματα του συνδυασμού από τα Χανιά, παρουσίασε σήμερα στην αίθουσα του ΕΒΕΧ ο υποψήφιος περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού \”Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης\” Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Το στοίχημα για την Ριζοσπαστική συνεργασία Κρήτης είναι η νίκη στις εκλογές όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κος Κριτσωτάκης προσερχόμενος στην εκδήλωση για να συμπληρώσει: \”Παρουσιάζουμε σήμερα τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη στα Χανιά και ένα σημαντικό μέρος του ψηφοδελτίου. Ένα ψηφοδέλτιο νίκης.

Θέλουμε να αποδείξουμε ότι μπορεί μια άλλη φιλοσοφία μια άλλη πρακτική και όχι μόνο μια απλή διαχείριση μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα και για την αλληλεγγύη ειδικά τώρα σε μια περίοδο κρίσης που από οικονομική έχει γίνει ανθρωπιστική. Μπορεί όμως να είναι και η αρχή για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη σε μια άλλη κατεύθυνση για την έξοδο από την κρίση.

Το πρώτο και σημαντικό για την επιτυχία των παραπάνω είναι η ενεργοποίηση του πολίτη που στην κοντινότερη στον πολίτη εξουσία την Αυτοδιοίκηση είναι περισσότερο από αναγκαίο.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα που έχει η Κρήτη είναι οι άνθρωποι και η αξιοποίηση τους θα είναι το πρώτο μέλημα ως νέας περιφερειακής αρχής. Οι προηγούμενες διοικήσεις της Περιφέρειας, είτε ο διορισμένος – το μακρύ χέρι του κράτους, είτε η τελευταία –η διοίκηση του κ. Αρναουτάκη που είχε στηριχτεί από το ΠΑΣΟΚ, απέδειξαν δύο πράγματα:

Δεν συμπεριφέρθηκαν σαν αυτοδιοίκηση αλλά ήταν παρακολούθημα της κεντρικής κυβέρνησης.

Δεν είχαν σχέδιο με βάση της ανάγκες της περιφέρειας και της κοινωνίας της Κρήτης και γι’ αυτό απέτυχαν σε όλα τα βασικά ζητήματα, όπως:

ß Διαχείριση υδατικών πόρων

ß Ενεργειακό

ß Διαχείριση απορριμμάτων

ß Χωροταξικό και ειδικά χωροταξικά

ß Στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση, στον τουρισμό, στον πολιτισμό

ß Στα έργα υποδομών (ΒΟΑΚ, ΝΟΑΚ, κάθετοι συνδετήριοι)

Δεν είχαν στρατηγική για τις πύλες εισόδου και δεν παρεμβήκαν στα μεγάλα ζητήματα της καταστροφής της Υγείας, της Παιδείας και των υπολοίπων σοβαρών κοινωνικών θεμάτων που προώθησαν οι κυβερνήσεις των μνημονίων.

Οι ίδιοι οι επικεφαλείς των ψηφοδελτίων, της ΝΔ που κατέχει κυβερνητική θέση ως Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης ή ο έτερος επικεφαλής, που ήταν υπουργός που ψήφισε κι εφάρμοσε το μνημόνιο, δεν αντιτάχθηκαν αλλά αντίθετα διευκόλυναν τις μνημονιακές πολιτικές ενάντια στην κοινωνία και την περιφέρεια.

Για μας η πρώτη νίκη που θα πετύχουμε θα είναι να βάλουμε ψηλά στην ατζέντα της προεκλογικής αντιπαλότητας τα θέματα που πραγματικά απασχολούν την κοινωνία, δηλαδή την κρίση, το χρέος και το μνημόνιο και το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα που φορτώνουν στις πλάτες των πολιτών και στην κοινωνία συνολικά. Βεβαίως δεν τους χαρίζουμε τα αυτοδιοικητικά στα οποία αυτοί απέτυχαν ενώ εμείς έχουμε πρόγραμμα και θετικές προτάσεις που μπορούν να πετύχουν και να ανατρέψουν το σκηνικό στην Περιφέρεια της Κρήτης, για να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές για την κοινωνία και τον τόπο.

Ο αντιπεριφερειάρχης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι των Χανίων είναι άλλη μια εγγύηση μαζί με το πρόγραμμά μας ότι η νίκη της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης μπορεί να φέρει ένα καλύτερο αύριο για το νησί και τους πολίτες\”.

\"\"

Από την πλευρά του ο κος Αγοραστάκης δήλωσε:
\”Σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες καλούνται να εκλέξουν τις νέες περιφερειακές αρχές μ’ εντελώς διαφορετικά κριτήρια απ ότι στο παρελθόν.

Κοιτάξτε γύρω σας τι έχει συμβεί. Κοιτάξτε τον εαυτό σας, κοιτάξτε τη ζωή σας. Έχουν όλα ανατραπεί. Όλα έχουν γίνει κομμάτια και θρύψαλα, από τη βίαιη επιβολή πάνω στη χώρα μας ενός ξενοκίνητου σχεδίου, από τους σημερινούς συγκυβερνώντες και τους συνοδοιπόρους τους.

Οι περιφερειακές εκλογές είναι καθαρά πολιτικές και οι πολίτες με βάση τα γενικά αλλά και τα περιφερειακά πολιτικά ζητήματα πρέπει να τους κρίνουν όλους από τα έργα τους, αλλά και από τη στάση τους απέναντι σ’ αυτή τη κατάσταση που μας επιβλήθηκε. Να κρίνουν πολιτικά όχι μόνο για ότι έχει συμβεί, αλλά και για ότι έχει σχεδιαστεί να γίνει στο άμεσο μέλλον στην Κρήτη. Η ψήφος σ’ αυτές τις εκλογές δεν είναι μόνο ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά ψήφος θέσης κι ευθύνης γι αυτά που θα ακολουθήσουν και στην Κρήτη.

Το δίλλημα και στις περιφερειακές εκλογές είναι: ή θα συνεχίσομε να βουλιάζομε στο μνημονιακό τέλμα ή θα ανοίξομε το δρόμο για να βγούμε έξω απ΄αυτό. Οι πολίτες καλούνται να πάρουν στα χέρια τους την ευθύνη για την πορεία που θα λάβουν τα πράγματα, τόσο στην χώρα όσο και άμεσα στην Περιφέρεια.

Εμείς είμαστε εδώ. Συγκροτούμε μια κίνηση ικανή να εγγυηθεί μια άλλη διακυβέρνηση στην Περιφέρεια, να εγγυηθεί την ανατροπή την καθοδικής πορείας που ακολουθούμε και την αντιστροφή της προς θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ώστε ν’ αρχίσουν να επουλώνονται οι μεγάλες πληγές που άνοιξε η μνημονιακή διακυβέρνηση.

Μπροστά στην κρίση του λαού, καταθέτουμε στο τραπέζι την ταυτότητά μας, την αποφασιστικότητά μας, την καθαρότητα μας, και δηλώνουμε ότι για μας, πάνω απ΄ όλα είναι τα συμφέροντα και οι ανάγκες των πολλών, των Κρητικών και όχι των ολίγων και ολιγαρχών. Αυτός θα είναι ο γνώμονας για την πολιτική και τις πράξεις μας στην Περιφέρεια Κρήτης\”.

Σύμφωνα λοιπόν και με την ανακοίνωση του συνδυασμού τα ονόματα από τα Χανιά που θαλάβουν μέρος στην εκλογική μάχη για την περιφέρεια με το συνδυασμό  \”Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης\” είναι:

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΑΚΗΣ, πρώην Αντινομάρχης Χανίων

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

1. ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, Γεωπόνος, Περιφερειακός Σύμβουλος

2. ΒΑΓΙΩΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, Φυσικός

3. ΒΕΡΟΥΛΗ ΚΑΡΚΑΝΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ, Μουσικοπαιδαγωγός

4. ΜΠΑΡΔΑΤΣΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗ ΝΙΚΗ, Γιατρός – Αναισθησιολόγος

5. ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ ΑΘΗΝΑ, Βιβλιοθηκονόμος, Προϊσταμένη Δημοτ. Πινακοθήκης Χανίων, Πρόεδρος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ν. Χανίων

6. ΚΑΖΑΣΗΣ ΦΩΤΗΣ, Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής, μέλος Δ.Ε. ΤΕΕ/Τμ. Δυτ. Κρήτης

7. ΚΑΛΛΙΤΕΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Γεωπόνος, Βιοκαλλιεργητής

8. ΛΟΥΦΑΡΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, συντ. Συνεταιριστικός Υπάλληλος

9. ΛΥΜΠΕΡΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, Διδάκτωρ Βιολογίας

10.ΜΠΟΜΠΟΛΑΚΗΣ ΦΩΤΗΣ, Μηχανικός Δομικών Έργων ΤΕ

11.ΜΠΟΥΝΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Ηλεκτρολόγος, πρ. Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων

12.ΠΕΝΤΑΡΑΚΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ, Αγρότης, Δημοτικός ΣύμβουλοςΠλατανιά

13.ΤΣΑΜΑΝΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Καθηγητής, πρ. Πρόεδρος ΕΛΜΕ Χανίων

14.ΧΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Οικονομολόγος – Ελεύθερος Επαγγελματίας

Στην κατάμεστη αίθουσα του ΕΒΕΧ όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ομιλητής ήταν ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.

\"\"

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook