Συμπληρώθηκαν πλέον 27 μήνες από την 1 Ιανουαρίου 2012 όταν και έγινε η διεθνής πρόσκληση για το διαγωνισμό opendoor, για τις τρεις παραχωρήσεις σε Πατραϊκό, Ιωάννινα και Κατάκολο και ακόμη δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις ώστε να ξεκινήσουν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στις τρεις περιοχές.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η υπογραφή των συμβάσεων, αφού άλλαξε τρεις ημερομηνίες, έχει οριστεί να γίνει στις 15 Απριλίου, με το χρόνο πλέον να πιέζει ασφυκτικά. Και αυτό γιατί οι συμβάσεις αυτές θα πρέπει να κυρωθούν από τη βουλή και είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος εάν υπάρξουν νέες καθυστερήσεις, να συμπέσει χρονικά η συζήτησή τους με τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή.

Αιτία για τη νέα αναβολή, είναι σύμφωνα με πληροφορίες το γεγονός ότι αλλάζουν εκ νέου οι όροι της σύμβασης και στο παρά πέντε των υπογραφών αποφασίστηκε να ικανοποιηθεί ένας όρος που είχε ζητηθεί από τις εταιρείες σε σχέση με τη νομική και φορολογική αντιμετώπιση των κοινοπραξιών.

Έτσι ενώ αρχικά είχε οριστεί η υπογραφή των συμβάσεων να γίνει στις 27 Μαρτίου, στη συνέχεια η ημερομηνία μετατέθηκε αρχικά για τις 9 Απριλίου και στη συνέχεια για τις 15 Απριλίου, ημερομηνία που θεωρείται «οριακή» με δεδομένο ότι οι επενδυτές ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν άμεσα τις έρευνες ώστε να προχωρήσουν οι εκμεταλλεύσεις. Θυμίζουμε ότι στον Πατραϊκό ανάδοχος είναι η κοινοπραξία υπό τα ΕλΠΕ, στην οποία μετέχουν επίσης η Edison και η Petroceltic, στα Ιωάννινα η Energean με την Petra και την Schlumberger και στο Κατάκολο η Energean με την Trajan και την Schlumberger.

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook