Δεν πρόλαβε να συμπληρωθεί το πρώτο 48ωρο από την κλήρωση των Εργατικών Κατοικιών στο Πέραμα από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και ήδη άρχισαν οι πρώτες φωνές διαμαρτυρίας που κάνουν λόγο για τυχερούς δικαιούχους που δεν δικαιούνται σπίτι. 
Οι πρώτες πέντε οικογένειες από τους λιγότερο τυχερούς που δεν κληρώθηκαν, επισκέφτηκαν ήδη τον ΟΕΚ στον Ρέθυμνο, εκφράζοντας έντονα τα παράπονά τους αλλά και το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου όπου συνομιλώντας με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Νικολιδάκη, του κατέθεσαν καταρχήν τους προβληματισμούς τους, ενώ του δήλωσαν ότι βρίσκονται στη διαδικασία ανίχνευσης των απαραίτητων δικαιολογητικών που θα αποδεικνύουν ότι συγκεκριμένοι δικαιούχοι που πήραν σπίτι, μετά από την κλήρωση του π. Σαββάτου, διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία τέτοια, που σύμφωνα με τους ίδιους δεν έπρεπε να συμμετέχουν στην κλήρωση.
Ο κ. Νικολιδάκης φανερά προβληματισμένος, δήλωσε ότι σε περίπτωση που αποδειχτεί κάτι τέτοιο, το ΕΚΡ θα βρεθεί στο πλευρό των αληθινών δικαιούχων.

Ωστόσο σύντομα αναμένεται οι καταγγέλλοντες να καταθέσουν ενστάσεις, προκειμένου να δικαιωθούν.

Ο κ. Νικολιδάκης τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα στη διαδικασία της κλήρωσης καθώς υπήρξε απόλυτη διαφάνεια και οι ενστάσεις που θα κατατεθούν έχουν να κάνουν με τα δικαιολογητικά που κατέθεσαν κατά δήλωσή τους οι δικαιούχοι.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο ΟΕΚ μετά την κλήρωση περνάει στη διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών και στην περίπτωση που εντοπιστούν δικαιούχοι που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, το σπίτι δίνεται στον επόμενο δικαιούχο (επόμενο νούμερο) σύμφωνα με τους αριθμούς που όλοι πήραν πριν από τη διαδικασία της κλήρωσης.

rethemnosnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook