Με την εκπληκτική παράσταση “LA BOHEME” του Giacomo Puccini το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 και ώρα 19:55 στο Σπίτι του Πολιτισμού, συνεχίζεται το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD»

Η κλασική παραγωγή μέσα από την οποία παρουσιάζεται με αριστουργηματικό τρόπο η συγκινητική ιστορία του Puccini, αφηγείται τον νεανικό έρωτα.

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ
Η La Bohème (Λα Μποέμ) είναι η τέταρτη κατά σειρά όπερα του G. Puccini μετά από τις Le Villi (Τα ξωτικά, 1884), Edgar (1889) και Manon Lesecaut (1890). Το libretto της είναι στα ιταλικά και αποτελείται από τέσσερις πράξεις, γεμάτες τραγικότητα, αλλά και κωμικές στιγμές όπως ακριβώς είναι η πραγματική ζωή. Πρόκειται για ένα αριστοτεχνικό έργο, όπου χωρίς να ακολουθείται μια καθιερωμένη φόρμα, συνδυάζει με μεγάλη επιτυχία το ρεαλισμό και την καθαρή ιταλική μελωδία. Βασίζεται στο λογοτεχνικό έργο Scecnes de la vie de Bohème (Σκηνές από τη μποέμικη ζωή) του Γάλλου συγγραφέα Henry Murger (Ανρί Μυρζέ).

Ο Τζιάκομο Πουτσίνι γεννήθηκε στην Ιταλία το 1858 και πέθανε στο Βέλγιο το 1924 . Μη μπορώντας να μιλήσει το τελευταίο διάστημα επικοινωνούσε με γραπτά μηνύματα. Το τελευταίο του ήταν προς την σύζυγό του Ελβίρα: \”Elvira, povera donna, finito\” (Ελβίρα, καημένη γυναίκα, όλα τέλειωσαν). Ήταν ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του ιταλικού βερισμού. Σπούδασε σύνθεση και εκκλησιαστικό όργανο, πρώτα στη γενέτειρα του, Λούκα και μετά στο Μιλάνο.
Το 1893, είχε την πρώτη του επιτυχία με την Όπερα «Τόσκα» (1900), την «Μαντάμα Μπατερφλάι» και την «Τουραντό», την οποία άφησε ημιτελή και την συμπλήρωσε ο Φράνκο Αλφάνο.
Τα έργα του χαρακτηρίζονται από εξαιρετική ενορχήστρωση, άμεσο λυρισμό και κυριαρχεί σε αυτά δραματική ατμόσφαιρα. Είναι από τα πιο δημοφιλή στο χώρο της όπερας.
Το συγκεκριμένο έργο “LA BOHEME” είναι εξαιρετικά δημοφιλές στο κοινό καθώς κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων παραστάσεων στην ιστορία της MΕΤ. Ο Ιταλός τενόρος Vittorio Grigolo ερμηνεύει τον παθιασμένο συγγραφέα Ροντόλφο και η Ρουμάνα σοπράνο Anita Hartig κάνει το ντεμπούτο της στη Met στον ρόλο της φυματικής αγαπημένης του, της Μιμί.
Η Susanna Phillips ερμηνεύει την κοκέτα Μουζέτα και ο Massimo Cavalletti είναι ο ζωγράφος Μαρτσέλο σ’ αυτή την παράσταση που διευθύνει ο ανερχόμενος μαέστρος Stefano Ranzani.

Οι τιμές των εισιτηρίων της Met Opera είναι :
Γενική Είσοδος : 18€, Φοιτητές / Άνεργοι / Παιδιά: 13€

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook