Πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση εντοπίστηκε στις 6 περίπου το απόγευμα, στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πτώμα βρέθηκε από κτηνοτρόφους, οι οποίοι και ειδοποίησαν τις αρχές, σε βουνό στην Πομπιά.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις καθώς και ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία από την πρώτη αυτοψία στο χώρο, κάτω από το κεφάλι του πτώματος βρίσκονταν ένα μπουφάν μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε αγνοούμενο από τον Σεπτέμβριο, 45χρονο Γερμανό τουρίστα (δείτε εδώ).

Αυτό είναι μια  πρώτη ένδειξη για την ταυτοποίηση του πτώματος, όμως κάτι τέτοιο θα ειπωθεί με βεβαιότητα μετά από εξετάσεις του ιατροδικαστή.

Επίσης οι αρχές θα ενημερώσουν συγγενείς του αγνοούμενου τουρίστα, ενώ ο γιος του, ο οποίος ειναι και αυτός που τον είδε για τελευταία φορά, πριν χαθούν τα ίχνη του, ίσως αναγνωρίσει ρούχα και αντικείμενα που  βρέθηκαν σήμερα στο σημείο.

Το ιστορικό της εξαφάνισης του Γερμανού τουρίστα

Ο 45χρονος Γερμανός τουρίστας, το πρωί στις 29/9, είχε μεταβεί μαζί με τον γιο του σε παραλία στις Αλικιές, στην περιοχή της Αγ. Πελαγίας στο Ηράκλειο.

Ο ίδιος δεν κολύμπησε και έκανε πεζοπορία σε δύσβατη περιοχή κοντά στην ακτή. Όταν ο γιος του βγήκε από τη θάλασσα αναζήτησε τον πατέρα του αλλά είχε εξαφανιστεί.

Λίγη ώρα αργότερα ο Γερμανός τουρίστας οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα δηλώνοντας την εξαφάνιση του πατέρα του και καταθέτοντας στους αστυνομικούς τα όσα προηγήθηκαν.

\’Αμεσαν στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του με τη συνδρομή του Λιμενικού και πεζοπόρου τμήματος της3ης ΕΜΑΚ, έρευνες οι οποίες κράτησαν αρκετές ημέρες αλλά ήταν άκαρπες

(φωτο αρχείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook