Τον ρόλο των Επιμελητηρίων στην ανάπτυξη της οικονομίας εξήρε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης μιλώντας στο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΗ.

Ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες του Συνεδρίου στο Ηράκλειο τόνισε ότι τα Επιμελητήρια αποτελούν καθοριστικής σημασίας θεσμό για το σχεδιασμό, την προώθηση και την κατεύθυνση ανάπτυξης της χώρας μας.

«Συγκεντρώνουν και επεξεργάζονται την εμπειρία και τις γνώσεις της κατεξοχήν παραγωγικής τάξης της χώρας μας, διαμορφώνουν προτάσεις και με τα επιστημονικά στελέχη που διαθέτουν, προτείνουν λύσεις και δίδουν πολλαπλές συμβουλές στη κεντρική διοίκηση και στους επιμέρους τοπικούς φορείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη μέχρι τώρα λειτουργία τους, συνέχισε ο κ. Κουράκης, έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να υπερβαίνουν τα στενά επαγγελματικά συμφέροντα και να προτάσσουν το γενικότερο συμφέρον της χώρας. Παράλληλα προσπαθούν να διευκολύνουν με διάφορους τρόπους τα μέλη τους και στηρίζουν με επιστημονικό τρόπο και μεθόδους την προσπάθεια τους .

Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, επεσήμανε ο Δήμαρχος, βρίσκεται σε μια αρμονική σχέση με τα τοπικά επιμελητήρια, εκτιμά το έργο τους, το λαμβάνει σοβαρά υπόψη και αξιοποιεί τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

«Το πανελλήνιο συνέδριο που πραγματοποιείται στην πόλη μας, αποκτά ξεχωριστή σημασία και λόγω της δύσκολης συγκυρίας που αντιμετωπίζει η χώρα μας και λόγω της άμεσης ανάγκης να ξεκινήσει η θετική αναπτυξιακή πορεία, που θα τροφοδοτήσει την ανάκαμψη και θα μειώσει την ανεργία» κατέληξε ο κ.Κουράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook