Την ικανοποίησή της για την κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος εκφράζει η επικεφαλής του νέου Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ευρωζώνης κ. Ντανιέλ Νουί, σε συνέντευξη της στο «Βήμα της Κυριακής», δίνοντας ταυτόχρονα εύσημα στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) «για την πολύ καλή δουλειά σε μια δύσκολη περίοδο».
«Έχει σημειωθεί απίστευτη πρόοδος στην αναδιάρθρωση και ανασυγκρότηση των ελληνικών τραπεζών. Οι συνάδελφοί μου στην Τράπεζα της Ελλάδος έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά σε μια δύσκολη περίοδο και είμαι σίγουρη ότι η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί σημαντικά. Οι τέσσερεις συστημικές τράπεζες συμμετέχουν στη συνολική αξιολόγηση, όπως και οι υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες.
Είναι σημαντικό ότι οι ελληνικές τράπεζες αντλούν αυτή την στιγμή μετοχικό κεφάλαιο από τις αγορές. Είμαι σίγουρη ότι με όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει ως σήμερα τα πράγματα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση», αναφέρει η επικεφαλής του νέου Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού.
Αναφερόμενη στην διαδικασία τραπεζικής ένωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναφέρει ότι «είναι πρωτοφανής για τα ευρωπαϊκά δεδομένα η πρόοδος που έχει γίνει για την τραπεζική ένωση μέσα σε δύο χρόνια, αλλά θέλουμε ακόμη περισσότερα και θα γίνουν περισσότερα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η κατάσταση σήμερα είναι πολύ πιο ασφαλής από ότι ήταν στις αρχές της κρίσης».
«Η τραπεζική ένωση θα οδηγήσει σε ένα πιο ανθεκτικό και αποδοτικό τραπεζικό σύστημα και επομένως θα ωφελήσει την οικονομία και κατ\’ επέκταση όλους τους ευρωπαίους πολίτες» αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Νουί.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook