Την ευκαιρία να βρεθεί και να συζητήσει με νέους, απ’ όλες τις περιοχές των Χανίων, για τα θέματα που τους απασχολούν, είχε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης. 
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Απριλίου το μεσημέρι, σε κεντρικό καφέ της πόλης των Χανίων, παρουσία και νέων υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού «ΧΑΝΙΑ-ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ», ο Μ. Σκουλάκης άκουσε τους προβληματισμούς αλλά και τις προτάσεις των νέων για το πώς θέλουν και οραματίζονται τον τόπο τους. 
Θέματα όπως ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, η απασχόληση και οι ελεύθεροι χώροι τέθηκαν από τους νέους στο επίκεντρο της συζήτησης δείχνοντας ότι οι νέοι δεν είναι καθόλου αδιάφοροι για τα τοπικά πράγματα. Από την πλευρά του ο κ. Σκουλάκης άκουσε με μεγάλη προσοχή τις ιδέες και προτάσεις των νέων τους οποίους και τους κάλεσε να συμμετέχουν ενεργά στις προσεχείς δημοτικές εκλογές καθώς όπως ανέφερε «η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από το «ανήσυχο» και δημιουργικό πνεύμα των νέων».

Δράσεις για τη νεολαία & μεγάλη συμμετοχή νέων στο ψηφοδέλτιο

«Πολιτικές και δράσεις που υλοποιήσαμε τα προηγούμενα τρία χρόνια, ως Δημοτική Αρχή για τη στήριξη των νέων σε μια σειρά από τομείς όπως π.χ. με την ίδρυση και λειτουργία ειδικού Γραφείου Πληροφόρησης για την Απασχόληση, με την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων για την αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των νέων, με τη δημιουργία νέων χώρων για την ψυχαγωγία και δημιουργική μάθηση της νέας γενιάς (π.χ. Media Lab), με την αναβάθμιση αθλητικών υποδομών του δήμου μας, κ.α. θα συνεχιστούν και την επόμενη δημοτική θητεία», ανέφερε ο κ. Σκουλάκης προσθέτοντας πως «στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΧΑΝΙΑ-ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ» θα συμμετέχουν, στις ερχόμενες εκλογές, πολλοί και ικανοί νέοι που θα κληθούν την επόμενη ημέρα, μετά τις εκλογές, να αναλάβουν ενεργό ρόλο για την προώθηση των ζητημάτων και των αιτημάτων που απασχολούν την νεολαία του δήμου μας».

Δημιουργία “Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας”

Τέλος και σε ότι αφορά ερωτήματα που του έθεσαν νέοι για την ενίσχυση της συμμετοχής και έκφρασης των νέων για τα ζητήματα που τους αφορούν σε τοπικό επίπεδο, με δεδομένη τη μη στήριξη του θεσμού των ΤΟ.ΣΥ.Ν από την Πολιτεία, ο κ. Σκουλάκης δεσμεύτηκε πως «μια από τις πρώτες ενέργειες της παράταξης του, ως νέας Δημοτικής Αρχής, θα είναι η δημιουργία “Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας” στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν νέοι ηλικίας 18-30 ετών, το οποίο θα λειτουργεί ως βήμα συλλογικής έκφρασης όλων των νέων για ζητήματα που τους αφορούν, με εισηγητικό χαρακτήρα προς όλα τα όργανα διοίκησης του Δήμου και το δημοτικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook