Για την ανάγκη σχεδίων ολοκληρωμένης ανάπτυξης που θα ιεραρχούν τις ανάγκες σε υποδομές όπως βιολογικούς καθαρισμούς, αγροτική οδοποιία, ύδρευση και άρδευση σε κάθε τοπική κοινότητα, μίλησε από το Βενεράτο ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Ο κ. Λαμπρινός και οι συνεργάτες του τόνισαν ότι προτεραιότητά τους είναι να προγραμματίσουν τις παρεμβάσεις και τις δράσεις εκείνες που θα δώσουν τα απαραίτητα «εργαλεία» στον τοπικό πληθυσμό για να παραμείνει στην εστία του και να αυξήσει το εισόδημά του. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην σύνταξη εδαφολογικού χάρτη, ενός βασικού οδηγού για την γεωργική απασχόληση.

«Πρέπει να φύγουμε επιτέλους από την λογική των αποσπασματικών έργων και παρεμβάσεων. Το κάθε ευρώ που θα επενδύεται θα πρέπει να έχει νόημα, να εξυπηρετεί τις βασικές ανάγκες και να συμβάλλει στην ανάπτυξη. Να συμβάλλει σε μια τοπική ανάπτυξη η οποία είναι η μόνη οδός για ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση και να καταπολεμήσουμε την ανεργία» είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Λαμπρινός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το διεθνές φεστιβάλ γλυπτικής που διοργανώνεται τα καλοκαίρια, το οποίο έχει «αγκαλιάσει» όλο το χωριό, και το εκθείασε ως παράδειγμα ποιοτικού θεματικού τουρισμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook