Πυρετός συσκέψεων αυτήν την ώρα στο υπουργείο Οικονομικών, άμα τη ελεύσει του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από τις Βρυξέλες, από όπου κομίζει την ρητή απαίτηση των εταίρων για «εδώ και τώρα» αποφάσεις και μέτρα, που θα διασφαλίζουν τους δανειστές και καθησυχάζουν την αγορά, προκειμένου να χορηγηθεί στην Ελλάδα και η επόμενη δόση των δανείων.

 Υπό αναθεώρηση τελεί όμως όχι μόνο η κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος λιτότητας έως το 2015, αλλά και συνολικά το ελληνικό Μνημόνιο, πυροδοτώντας ραγδαίες και απρόβλεπτες εξελίξεις

Στο τραπέζι των συσκέψεων του υπουργού Οικονομικών με όλους τους επιτελείς του υπουργείου, έχει στο επίκεντρο ως νέο δεδομένο –το οποίο αποκάλυψε από το περασμένο Σάββατο το protothema.gr- ότι χωρίς ευρύτερη πολιτική συναίνεση στο Μνημόνιο, οι ευρωπαίοι εταίροι δεν θα χορηγήσουν στην Ελλάδα τις επόμενες δόσεις. Στην σύσκεψη μετέχουν ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ κ. Κυριακός και ο ειδικός γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων Γιώργος  Χριστοδουλάκης.

Υπό το πρίσμα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για να προχωρήσει η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο στην αναζήτηση οικονομικού και νομικού σύμβουλου, που θα αναλάβει το έργο της αναθεώρησης του Μνημονίου.

 Με τα δεδομένα αυτά πάντως, διαφαίνεται πως αναβάλλεται και η αναχώρηση των επικεφαλής της Τρόικα για τουλάχιστον μία εβδομάδα, δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συγκεκριμένο πλαίσιο το οποίο να είναι από όλους αποδεκτό.

 

PROTO THEMA

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook