Τη Σύμβαση για το Έργο Πνοής που αφορά την Ανάπλαση της Λεωφόρου Ικάρου στο τμήμα από το Αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" έως την Οδό Καρτερού υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον Ανάδοχο του έργου.

Η μεγάλη αυτή παρέμβαση θα αλλάξει την όψη μιας από τις κύριες εισόδους του Ηρακλείου αφού μέχρι σήμερα ήταν δρόμος χωρίς οργάνωση, πεζοδρόμια και φωτισμό δημιουργώντας παράλληλα ποιοτικές συνθήκες κυκλοφορίας για τους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες του.

Η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε τη μελέτη του έργου αμέσως μόλις περιήλθε στο Δήμο η Λεωφόρος μετά την συνένωση με τον πρώην Δήμο Αλικαρνασσού και ώρα το υλοποιεί.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.420.000,00€ , χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και έχει χρόνο παράδοσης τους 4 μήνες.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάνης Κουράκης θα αναβαθμιστεί, λειτουργικά, περιβαλλοντικά και αισθητικά μια ολόκληρη περιοχή, για να συμπληρώσει:

"Αυτό το έργο, ήταν στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής και αποσκοπεί στην διαμόρφωση κατάλληλου περιβάλλοντος για την ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή της περιοχής καθώς και την δημιουργία ενός αστικού

περιβάλλοντος, που θα σέβεται τον δημότη και τον επισκέπτη, καθώς και τους πολίτες με ειδικές ανάγκες".


Σύμφωνα με τον κ. Κουράκη προχωρά η αναβάθμιση και της υπόλοιπης Λεωφόρου. Στα πλαίσια αυτά,ολοκληρώνεται η Πράξη Αναλογισμού και για την Ανάπλαση του τμήματος από την Οδό Καρτερού έως την Οδό Μαυσώλου.

"Στόχος μας", είναι, επεσήμανε ο Δήμαρχος,  "να προχωρήσει το έργο και έως το Αρχαιολογικό μουσείο και ήδη μελετάται και η αναβάθμιση του τμήματος από την Λ.Αντιστάσεως έως την οδό Μποφώρ ώστε να γίνει ένας σύγχρονος δρόμος που εκτός των άλλων θα δημιουργήσει υψηλού επιπέδου συνθήκες για την καλύτερη κυκλοφορία των χιλιάδων οχημάτων αλλά και των πεζών που τη διασχίζουν καθημερινά τη πόλη αφού αποτελεί μια από τις κύριες αστικές οδικές αρτηρίες".Τι περιλαμβάνει η Ανάπλαση της Λ.Ικάρου

¸ δημιουργία ομοιογενούς δικτύου πεζοδρομίωνν και

πεζοδρόμων,

¸ Το πλάτος της Λεωφόρου κυμαίνεται 12,60m– 21,90m

συμπεριλαμβανομένων των υφιστάμενων πεζοδρομίων.

¸ φυτεύσεις δέντρων και θάμνων ,

¸ υποδομές για εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες ,

¸ τοποθέτηση νέου Ηλεκτροφωτισμού και ασφαλτοτάπητα

¸ Αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, απορριματοδέκτες)

Flashnews.gr