Ερευνητές από το Εθνικό Εργαστήριο στο Los Alamos των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι ένας ιδιώτης έχει στα χέρια το μεγαλύτερο κρύσταλλο χρυσού στον κόσμο, η αξία του οποίου υπολογίζεται στο 1,5 εκατομμύριο δολάρια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, ο ιδιοκτήτης του το βρήκε σε έναν ποταμό στη Βενεζουέλα πριν από αρκετές δεκαετίες.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ανιχνευτή νετρονίων για να κοιτάξουν μέσα στο κομμάτι χρυσού, που έχει βάρος 217,78 γραμμάρια και μέγεθος περίπου σαν μια μπάλα του γκολφ.

Ο ιδιοκτήτης του, που ζει στις ΗΠΑ, ήθελε να το εξετάσει για να αποδείξει την αξία του, ενώ οι ερευνητές ενδιαφέρονταν να μελετήσουν τη διάταξη του κρυστάλλου.

\"\"

Έτσι, έδωσε τα δείγματα που είχε στην κατοχή του στο γεωλόγο John Rakovan, προκειμένου εκείνος να αξιολογήσει την κρυσταλλικότητα των τεσσάρων ορυκτών που είχε στη διάθεσή του και τα οποία είχε βρει πριν από πολλά χρόνια στη Βενεζουέλα.

Αν αποδεικνυόταν ότι ήταν κρύσταλλος, αυτό θα σήμαινε ότι ήταν φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από… τη Φύση, κάτι που φυσικά αυξάνει την αξία του.

«Δεν έχει μελετηθεί ποτέ ξανά η δομή κρυστάλλου χρυσού τέτοιου μεγέθους και μας παρουσιάστηκε μια μοναδική ευκαιρία» δήλωσε ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Μαϊάμι.

Η ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου χρησιμοποίησε τη μέθοδο της διαθλασομετρίας νετρονίων, για να κοιτάξει βαθιά μέσα στο ορυκτό.

Τρία από τα τέσσερα δείγματα αποδείχτηκε ότι ήταν ενιαία κομμάτια κρυστάλλου χρυσού, αντί για το συνηθισμένο τύπο πολλαπλών κρυστάλλων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα ψήγμα σε μέγεθος μπάλας του γκολφ, το οποίο κάποτε οι ειδικοί πίστευαν ότι είναι ο μεγαλύτερος τραπεζοειδής κρύσταλλος χρυσού στον κόσμο, προσθέτει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook