όσα θύματα πρέπει να θρηνήσουμε για να σκύψετε πάνω στο πρόβλημα; Πόσα χρόνια θα πρέπει να περάσουν για να ολοκληρωθεί ο δρόμος Ηράκλειο - Μεσαρά;" ρωτά η Δήμαρχος Φαιστού κα Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη σε επιστολή της προς τον Υπουργό Μεταφορών κ.Μιχάλη Χρυσοχοίδη, με αφορμή τα πρόσφατα θύματα στην άσφαλτο.

Αναλύτικά στην επιστολή της η Δήμαρχος Φαιστού αναφέρει τα εξής:

"κ. Υπουργέ,

Η Μεσαρά μέσα σε μόλις λίγες μέρες θρηνεί δυο ακόμα νέους ανθρώπους και η πολιτεία δείχνει να αδιαφορεί. Κατά το παρελθόν έχουμε τονίσει την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου δρόμου, με ασφαλή πρότυπα για τους πολίτες και επισκέπτες του Δήμου Φαιστού.

Τα τραγικά περιστατικά επαναφέρουν στο προσκήνιο το τεράστιο πρόβλημα με την επικείμενη κατασκευή του δρόμου της Μεσαράς, ο οποίος έχει «βαλτώσει», καθώς είναι έργο που θα μπορούσε να είχε λύσει πολλά προβλήματα του Νότου και να αποτρέψει πιθανόν αντίστοιχα περιστατικά. Με την παρούσα επιστολή, σας τονίζουμε πάλι το τεράστιο θέμα οδικής ασφάλειας που υπάρχει εις βάρος των πολιτών που μεταβαίνουν καθημερινά από και προς το Δήμο Φαιστού.

Σε ένα δρόμο «καρμανιόλα», πόσα θύματα πρέπει να θρηνήσουμε για να σκύψετε πάνω στο πρόβλημα; Πόσα χρόνια θα πρέπει να περάσουν για να ολοκληρωθεί ο δρόμος Ηράκλειο - Μεσαρά; 

Τόσες επιστολές, τόσες συναντήσεις επί συναντήσεων, τόσες ανθρώπινες ζωές χαμένες, τόσες οικογένειες που θρηνούν και υποφέρουν, τι άλλο περιμένετε να γίνει; 

Επιτέλους δώστε λύση σε ένα δρόμο που ταλαιπωρεί καθημερινά χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες του νότου, που μετακινούνται βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους."