Στην τελική της ευθεία βαίνει η ανακριτική διαδικασία για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και λίγο πριν τις συμπληρωματικές απολογίες των Γιάννη Καζαντζόγλου και Γιώργου Ρουπακιά την Μεγάλη Τρίτη, νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Μετά και αυτές τις συμπληρωματικές απολογίες οι ανακρίτριες θα προχωρήσουν στο τελικό στάδιο που αφορά το σκέλος της υπόθεσης που έχει σταλεί στη Βουλή για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής –στους οποίους αποδίδονται κατά περίπτωση τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση καθώς και της παράνομης κατοχής όπλων και εκρηκτικών προς προμήθεια της εγκληματικής ομάδας– ώστε, βάσει της απόφασης του Κοινοβουλίου, οι κατηγορούμενοι να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Βίαιες επιθέσεις κατά μεταναστών

Όπως φαίνεται από τα νέα στοιχεία, η ρατσιστική βία αποτελούσε καθημερινότητα για τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Ενδεικτικό της βιαιότητας με την οποία αντιμετώπιζαν τους μετανάστες είναι το περιεχόμενο ενός από τα μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό τηλέφωνο του προφυλακισμένου χρυσαυγίτη βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλου.

Το μήνυμα εστάλη από άγνωστο αποστολέα στις 2 Ιουνίου του 2012 και αναφέρει:

«Σου έστειλα το ρεμίξ. Σου άρεσε; Έχουμε πόλεμο. Είμαστε έτοιμοι για τη μάχη. Τα ΜΜΕ μας πολεμάνε, αλλά εμείς όρθιοι. Την Τρίτη χτύπησα με το αμάξι έναν Πακιστανό και τον παράτησα, την ώρα που έψαχνε στα σκουπίδια το βράδυ».

Ντύνονταν σαν μέλη παραστρατιωτικής οργάνωσης

Τα νέα στοιχεία βρέθηκαν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή μέλους της Χρυσής Αυγής και είναι ήδη στα χέρια των δικαστικών αρχών. Φωτογραφίες απεικονίζουν μέλη της Χ.Α. που κρατούν πιστόλια στα χέρια, έχουν γυρισμένη την πλάτη στο φακό και φορούν μπλούζες με κουκούλες με το σήμα της Χρυσής Αυγής πυρήνας Νίκαιας, τον πυρήνα που ανήκει ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Μάλιστα δύο άνδρες φωτογραφίζονται με καλυμμένα τα πρόσωπά τους να σημαδεύουν με τα πιστόλια σε καθιστή στάση, αλλά και να στρέφουν τις κάννες των όπλων στον φωτογραφικό φακό. Επίσης στα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι δυο εφέτες ειδικές ανακρίτριες υπάρχουν φωτογραφίες μελών με την κλασική εξάρτηση των ταγμάτων εφόδου, φορώντας κράνη και κρατώντας όχι μόνο αυτοσχέδια ρόπαλα τυλιγμένα με την ελληνική σημαία αλλά και στιλέτα που μπορούν εύκολα να σκοτώσουν.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής φωτογραφίζονται να κάνουν πλάκα με τα όπλα που κρατούν σημαδεύοντας ο ένας τον άλλο, ή ακόμα και να κολλάνε το πιστόλι στον κρόταφο.

Εκτός από τα όπλα και τη στρατιωτική εκπαίδευση των νεοναζί έρχονται και νέα στοιχεία για την αυστηρά στρατιωτική δομή της οργάνωσης, όπως περιγράφεται σε εσωτερικό έγγραφο μίας από τις πιο σκληρές τοπικές, αυτήν της Νίκαιας. Όχι μόνο τα μέλη αλλά ακόμα και οι υποστηρικτές έπρεπε να υπακούουν τυφλά στις εντολές των ανωτέρων τους και φυσικά του αρχηγού, ο οποίος βρισκόταν στην κορυφή της ιεραρχίας.

Στο εσωτερικό έγγραφο περιγράφεται η πειθαρχία ως η βάση της Χρυσής Αυγής και τονίζεται ότι η εκτέλεση των εντολών πρέπει να γίνεται χωρίς ούτε καν μορφασμό δυσφορίας.

«Κάθε χρυσαυγίτης ή χρυσαυγίτισσα οφείλει να υπακούει στους ανωτέρους του και να εκτελεί τις καθορισμένες ή άλλες διαταγές που του δίνονται και αφορούν τους κανονισμούς και τις υπηρεσίες μας, χωρίς κανέναν μορφασμό ή αντιλογία. Η πειθαρχία, όπως αναφέρω πιο πάνω, είναι η βάση της Χρυσής Αυγής» αναφέρεται.

«Φακέλωναν» εκπαιδευτικούς

Συγκλονιστικά είναι όμως τα στοιχεία και για τη δράση της Χ.Α. στα σχολεία. Όπως φαίνεται μέλη της οργάνωσης κρατούσαν στο αρχείο τους εκθέσεις με στοιχεία εκπαιδευτικών που προσπαθούσαν να προστατεύσουν τους μαθητές τους από την ιδεολογία του μίσους, που η οργάνωση επιχειρούσε να προωθήσει, με ανήλικους που είχε καταφέρει να στρατολογήσει.

Το Mega παρουσίασε το σημείωμα που βρέθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή στελέχους της Χρυσής Αυγής στην οργάνωση της Νίκαιας, το οποίο είναι αποκαλυπτικό για το τί ακριβώς συνέβαινε. Ο συντάκτης του σημειώματος, φθάνει στο σημείο να κατηγορήσει τον εκπαιδευτικό ότι μετατρέπει τα παιδιά σε ασυνείδητους Έλληνες και φυσικά τον στοχοποιεί πλήρως αναφέροντας το επίθετό του, την ειδικότητά του και το Γυμνάσιο στο οποίο υπηρετεί.

«Προετοιμάζει τους μαθητές και τους προορίζει για μελλοντικούς αναρχικούς και ασυνείδητους Έλληνες. Διώκει τις ιδέες των ανήλικων μαθητών και τους στοχοποιεί συστηματικά» γράφει το σημείωμα.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook