Έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε χωριό σιϊτών μουσουλμάνων στο Μπαχρέιν που κυβερνάται από σουνίτες, όταν ο αδελφός τραυματισμένου διαδηλωτή έπεσε με το αυτοκίνητό του καταπάνω σε ομάδα αστυνομικών.

Η αστυνομία συγκρούστηκε με τους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης, στη Ναουαϊντράντ, νότια της πρωτεύουσας Μανάμα, προκαλώντας το βαρύ τραυματισμό ενός άντρα, ο αδελφός του οποίου λίγο αργότερα οδήγησε το αυτοκίνητότου καταπάνω σε συγκεντρωμένους σε σημείο ελέγχου αστυνομικούς, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων του Μπαχρέιν.

Όπως ενημέρωσαν ιατρικές πηγές από το τοπικό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες, εννέα από αυτούς ήταν αστυνομικοί που υπέστησαν κατάγματα ενώ οι υπόλοιποι πέντε είχαν ελαφρά χτυπήματα. Άλλοι δύο τραυματισθέντες ήταν διαδηλωτές.

Η κατάσταση των δύο αδελφών δεν έγινε γνωστή αλλά το πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι ο οδηγός του οχήματος τραυματίστηκε και συνελήφθη.

Το περιστατικό στη Ναουαϊντράντ, το οποίο πυροδότησε νέο κύκλο συγκρούσεων με επιθέσεις σε επιχειρήσεις Σιίτων που βρίσκονται σε περιοχές Σουνιτών, ήρθε λίγες μόνο ώρες προτού το στρατοδικείο εκδώσει την οριστική απόφαση την Τετάρτη, πάνω στην καταδίκη σε θάνατο τεσσάρων διαδηλωτών με την κατηγορία της δολοφονίας δύο αστυνομικών τον περασμένο μήνα.Τρεις ακόμα διαδηλωτές που κρίθηκαν ως συναυτουργοί στην υπόθεση καταδικάστηκαν σε ισόβια.

Οι καταδίκες ξεσήκωσαν νέο κύμα επικρίσεων από οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και από την ΕΕ.

Η περιοχή των επεισοδίων αποκλείστηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν ότι οι αρχές έχουν κόψει την ηλεκτρική ενέργεια και ερευνούν τα σπίτια των κατοίκων.

Εντωμεταξύ, Αμερικανοί αξιωματούχοι επισκέφτηκαν την Τρίτη το νησιωτικό κράτος του Κόλπου και συναντήθηκαν για συνομιλίες με αξιωματούχους του καθεστώτος.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook