Δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24 δείχνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μικρό προβάδισμα έναντι της ΝΔ τόσο στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές όσο και για τις Εθνικές Εκλογές με 1,5% και 1% αντίστοιχα.

Από την άλλη η ΝΔ δεν φαίνεται να έχει διαρροές παρά την υπόθεση Μπαλτάκου και διατηρεί μία σταθερή πορεία ανόδου. Στην τρίτη θέση βρίσκεται Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη που κατάφερε να πιάσει τη Χρυσή Αυγή.

Ευρωεκλογές


Η έρευνα θα προβληθεί στην εκπομπή "Ανασκόπηση Σήμερα" με τον Βασίλη Ταλαμάγκα την Πέμπτη στις 21.00 στην πρόθεση ψήφου ευρωεκλογών με αναγωγή ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει την πρώτη θέση με ποσοστό 20,5% έναντι 19% που κατέχει η Νέα Δημοκρατία. Στη τρίτη θέση βρίσκονται "Το Ποτάμι" και η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 10,5% και τέταρτο κόμμα η "Ελιά" με 7,5%. Ακολουθούν ΚΚΕ 6,5% Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%, ΔΗΜΑΡ 2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5%, Οικολόγοι Πράσινοι 1%, ΛΑΟΣ 1%, Άλλο Κόμμα 3%, 12,5% Αναποφάσιστοι.

Εθνικές Εκλογές


Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου στις εθνικές εκλογές πάλι με αναγωγή, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη πρώτη θέση με 22,5% ακολουθεί η ΝΔ με 21,5%. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 11% ακολουθεί στην τέταρτη θέση "Το Ποτάμι" με 8,5%. Στην πέμπτη θέση βρίσκονται μαζί το ΠΑΣΟΚ με το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5%. Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%, ΔΗΜΑΡ 2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2%, Οικολόγοι Πράσινοι 1%, ΛΑΟΣ 1%, Άλλο Κόμμα επιλέγει το 2% ενώ οι Αναποφάσιστοι αγγίζουν το 11%.

iefimerida.gr