Με διαταγή του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου μπαίνει τέλος στα ακραία σόου που κάθε χρόνο διαδραματίζονταν στα στρατόπεδα της χώρας. 
Η πασαρέλα πολιτικών και στρατιωτικών παραγόντων που δήθεν γιόρταζαν στο πλευρό των φαντάρων, στήνονταν για φωτογραφίσεις και τσούγκριζαν αυγά μέσα στα χαμόγελα, καταργούνται από φέτος. 
Οι γνώριμες σκηνές υπουργών, βουλευτών και στρατιωτικών να γλεντούν παρέα με τους φαντάρους δεν πρόκειται να επαναληφθούν καθώς με διαταγή του Δημήτρη Αβραμόπουλου καταργούνται οι εορταστικές εκδηλώσεις στα στρατόπεδα, που είχαν ως στόχο την προβολή των «επισήμων». 
Πέρα από το κόστος αυτών των εκδηλώσεων τη «νύφη» στο τέλος πλήρωναν οι ίδιοι οι φαντάροι, οι οποίοι από τη μια αναγκάζονταν να παραμένουν μέσα στο στρατόπεδο και από την άλλη στη συνέχεια το έριχναν στις αγγαρείες αφού έπρεπε οι ίδιοι να μαζέψουν και να καθαρίσουν τους χώρους του στρατοπέδου όπου είχε εκτυλιχθεί το γλέντι. 
Σύμφωνα με πληροφορίες όσοι έχουν υπηρεσία ανήμερα το Πάσχα θα εορτάζουν μέσα στο στρατόπεδο σε ένα λιτό και παραδοσιακό γεύμα. 
newpost.gr/Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook