Σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύεται 80χρονος Λαρισαίος συνταξιούχος που «πνίγηκε», ενώ… έτρωγε λουκούμι.

Χθες το μεσημέρι, ο συνταξιούχος βρέθηκε σε κατάστημα ξηρών καρπών στο ύψος της πλατείας Αγ. Μπλάνα με τους υπαλλήλους του καταστήματος να διαπιστώνουν έντρομοι, ότι ο 80χρονος έχανε τις αισθήσεις του ενώ απολάμβανε ένα λουκούμι.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος προσπάθησε να συνεφέρει τον συνταξιούχο, ενώ κατέφθασαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, πληρώματα του οποίου παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Κατά τη διακομιδή ωστόσο στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο ο συνταξιούχος υπέστη καρδιακή ανακοπή, καθώς το λουκούμι, είχε φράξει τους αεραγωγούς με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Γιατροί στο Τμήμα Επειγόντων του ΓΝΛ, διαπιστώνοντας την πνιγμονή, αφαίρεσαν το λουκούμι από τον οισοφάγο του συνταξιούχου, ενώ επανέφεραν σε λειτουργία την καρδιά του μετά από καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Ο 80χρονος διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ.

thessalianews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook