Ένας 47χρονος Περουβιανός έχασε το χέρι του από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού που κρατούσε στη διάρκεια διαδήλωσης στη Ρώμη. Τριάντα τραυματίες και έξι προσαγωγές ήταν ο απολογισμός της διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Ρώμη για το δικαίωμα στην στέγη και κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Ρέντσι.

Η μεγάλη πλειοψηφία των διαδηλωτών, συμμετείχε στην ειρηνική πορεία φωνάζοντας συνθήματα κατά των εξώσεων και του ολοένα και αυξανόμενου ποσοστού ανεργίας.

Ωστόσο, περίπου 70 άτομα συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα υπουργεία Οικονομικής Ανάπτυξης και Εργασίας, στην κεντρική Βία Βένετο.


Με καλυμμένο το πρόσωπο, φορώντας, σε πολλές περιπτώσεις, μπλε αδιάβροχα με κουκούλα, σταμάτησαν απέναντι από τους αστυνομικούς και γύρω στις 16:30 ώρα Ιταλίας, άρχισαν να πετούν φρούτα και μπουκάλια.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς τους παρατεταγμένους αστυνομικούς, εκείνοι απάντησαν με γκλομπ και δακρυγόνα.

Κύριο σύνθημα των ειρηνικών διαδηλωτών ήταν «πρέπει να ανατρέψουμε την κυβέρνηση Ρέντσι: ζητάμε σπίτι, αξιοπρέπεια, εισόδημα».
«Το δικαίωμα να μπορούν οι πολίτες να διαδηλώνουν για ένα θέμα τόσο σοβαρό όπως είναι το δικαίωμα στην στέγη, δεν μπορεί να συγχέεται με επεισόδια βίας, σαν και αυτά που ζήσαμε σήμερα το απόγευμα στην πόλη μας. Μια βία όχι μόνον σωματική, η οποία πλήττει έντονα, σε βάθος, όλη την πρωτεύουσα», δήλωσε ο δήμαρχος της Ρώμης, Ινιάτσιο Μαρίνο.

Ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν αυγά, κόκκινη μπογιά και λαχανικά στην πρόσοψη του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς, όμως, να συγκρουσθούν με την αστυνομία.
in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ