Τις Προγραμματικές Θέσεις του συνδυασμού Ε.Μ.Α.Α.Κ παρουσιάσε ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος Αποκόρωνα, κ Χαράλαμπος Κουκιανάκης, παρουσία στελεχών, υποψηφίων και πλήθους κόσμου, σε συνάντηση η οποία πραγματοποιηθηκε το Σάββατο 12 / 04 / 2014 στις 8 μ.μ στο Δημαρχείο Αποκόρωνα στις Βρύσες.
Ο κ.Κουκιανάκης προέβει σε κάλεσμα ενότητας και ομοψυχίας σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του Αποκόρωνα για συμπόρευση και συστράτευση, έτσι ώστε στις επερχόμενες εκλογές ο Αποκόρωνα να βρεθεί σε δρόμους προόδου, ευημερίας και ανάπτυξης.

Οι προγραμματικές θέσεις της Ενωτικής Μαχητικής Ανεξάρτητης Αποκορωνιώτικης Κίνησης

\”ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ 
Στήριξη ευπαθών ομάδων. Άμεση προτεραιότητα μας η δημιουργία καναλιών επικοινωνίας με εκκλησία – πολιτιστικούς συλλόγους και τους αρμοδίους του Προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Το ζητούμενο είναι και το πλέον αυτονόητο. Εξεύρεση λύσεων οι οποίες θα συντελούν στην άμεση στήριξη των συμπολιτών μας οι οποίοι ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες. 
Συμβούλιο νεολαίας το οποίο θα απαρτίζεται από νέους Αποκορωνιώτες οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να καταθέτουν προβληματισμούς – προτάσεις και ιδέες στον Δήμο. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει άμεση και ευθεία επικοινωνία η οποία θα συμβάλλει στην γρηγορότερη κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νέοι της περιοχής μας και την ίδια στιγμή θα μπορούμε να ενεργήσουμε άμεσα και αποτελεσματικά σε οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει την όποια προσπάθεια τους. 
Στελέχωση και αξιοποίηση του Κέντρου Υγείας Βάμου, στοχεύοντας στην επίλυση των αναρίθμητων προβλημάτων που ταλανίζουν το κέντρο υγείας και τα οποία συντελούν στην υποβάθμιση παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους δημότες και την ίδια στιγμή αποτελούν κύριο παράγοντα δυσφήμισης της περιοχής μας κατά την τουριστική περίοδο όπου παρατηρείται αύξηση των προβλημάτων υγείας λόγω της αύξησης των επισκεπτών. 
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ
Φωτισμός και Καθαριότητα δρόμων και κοινόχρηστων περιοχών. Θα αναβαθμίσουμε τις περιοχές μας με στόχο την ανάδειξη τους κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου, αλλά πρωτίστως για να μπορεί ο κάθε αποκορωνιώτης να κυκλοφορεί με ασφάλεια και σιγουριά στον τόπο του.
Πρόσβαση στο επαρχιακό δίκτυο. Με τις κατάλληλες παρεμβάσεις και την σωστή υλοποίηση και προγραμματισμό θα καταστήσουμε το οδικό επαρχιακό – αγροτικό δίκτυο προσβάσιμο και ασφαλές. Μ ε σωστές επιλογές και τις απαραίτητες συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς, θα προτείνουμε λύσεις οι οποίες θα εξασφαλίζουν την ασφαλή, άνετη προσέγγιση, διέλευση και κυκλοφοριακή ομαλότητα. Μ ε τον τρόπο αυτό δρομολογείται και η οριστική λύση στο κυκλοφοριακό των Καλυβών. 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Στήριξη καταστηματαρχών. Με την ύπαρξη άμεσης και ρεαλιστικής ενημέρωσης από το ΕΜΠΟΡΙΚΟ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ξεκινάμε γραμμή επικοινωνίας και συνεργασίας με αρμόδιους φορείς έτσι ώστε να παρέχεται η δυνατότητα ενημέρωσης για αξιοποίηση προγραμμάτων επιχειρηματικότητας από τους δημότες μας. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται και η απαραίτητη συνεργασία με τον επιχειρηματικό κλάδο του Αποκορωνα. 
ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ – ΤΡΙΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 
Πρόκληση αλλά και κύριο μέλημά μας είναι η εξασφάλιση εγγυημένου εισοδήματος για τους δημότες του Αποκόρωνα. 
Ως βασική προτεραιότητα θέτουμε την εφαρμογή προγράμματος και την θέσπιση στρατηγικής,( σεμινάρια, παρουσιάσεις κ.α), η οποία θα ενισχύσει την τοπική παραγωγή, την βιολογική καλλιέργεια, την κτηνοτροφία και απασχόληση με την καταλυτική συμμετοχή του δήμου, των επιχειρήσεων και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φορέα, καθώς και την ενίσχυση – πριμοδότηση του γυναικείου συνεταιρισμού . 
Ανασχεδιασμός παραγωγικής δομής και σύνδεση πρωτογενούς με τριτογενή τομέα, συμβάλουν στην αύξηση ανταγωνιστικότητας της τοπικής κοινωνίας τόσο στην παραγωγή αγαθών, όσο και στην διάθεση υπηρεσιών. 
Αναβάθμιση υποδομών – δημιουργία μηχανισμού προστασίας περιβάλλοντος – σωστή παραγωγή και επεξεργασία προϊόντων, συντελούν στην διαφοροποίηση επιπέδου ανάπτυξης και συμβάλουν στην ισόρροπη συμμετοχή εργαζομένων τόσο στον πρωτογενή όσο και στον τριτογενή τομέα. 
Η στρατηγική γεωγραφική θέση του δήμου μας, ο ισχυρός τριτογενής τομέας με την ύπαρξη πετυχημένων επιχειρήσεων και οι πλούσιοι φυσικοί πόροι, δημιουργούν τις πλέον κατάλληλες συνθήκες για την διαφοροποίηση και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τουριστικού προϊόντος, το οποίο μπορεί να διατεθεί και των προϊόντων τα οποία μπορούν να παραχθούν, έτσι ώστε να επιτευχθεί μια στοχευόμενη και επιτυχής ανάπτυξη.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ενίσχυση και Αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του δήμου μας. Προγραμματισμός για σωστή και έγκαιρη συντήρηση έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε το απαραίτητο ασφαλές περιβάλλον και τις ανθρώπινες συνθήκες στα μέρη που μορφώνονται τα παιδιά μας.
Δημιουργία Δημοτικού Ι.Ε.Κ για την παροχή γνώσης στους τομείς τουρισμού, κτηνοτροφίας, τυροκομίας, ζωικής παραγωγής. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για γρηγορότερη επαγγελματική αποκατάσταση των νέων μας οι οποίοι με τις ειδικές γνώσεις τις οποίες θα αποκομίσουν θα είναι σε θέση να συμβάλουν στην παραγωγή ποιοτικότερων προϊόντων.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αξιοποίηση των ήδη υφιστάμενων υποδομών και εγκαταστάσεων καθώς και δημιουργία νέων με στόχο την ενεργή ενασχόληση των νέων μας σε αθλητικές δραστηριότητες και δρώμενα καθώς και την καταπολέμηση της ανεργίας μιας και θα υπάρξει προσπάθεια για την αξιοποίηση άνεργων καθηγητών φυσικής αγωγής.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Δημιουργία γραφείο εθελοντισμού το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες για το κοινό όφελος των δημοτών μας. Κύρια αρμοδιότητα του τμήματος εθελοντισμού η σύσταση και εκπαίδευση εθελοντικών ομάδων οι οποίες θα επεμβαίνουν οποτεδήποτε κρίνεται χρήσιμο και απαραίτητο, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση και διαχείριση εκτάκτων αναγκών και κινδύνων. Έχοντας συνεχή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς (αντιπεριφέρεια – νοσοκομείο – κ.α ) και την ΟΜΑΔΑ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ, στοχεύουμε σε μια δυναμική παρουσία και συμβολή για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, πλημμυρών, σεισμών, ακραίων καιρικών φαινομένων, οργάνωσης ομάδων διάσωσης κ.λ.π. Βασική προτεραιότητα του τμήματος Εθελοντισμού, είναι η δημιουργία και σύσταση εθελοντικής ομάδας Αιμοδοσίας του δήμου μας. Σκοπός της ομάδος είναι η επαρκή κάλυψη σε αίμα, η ευαισθητοποίηση του κοινού αισθήματος των δημοτών και η ενίσχυση του θεσμού της ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ με ενημερώσεις – παρουσιάσεις γύρω από το θέμα. Η εθελοντική ομάδα αιμοδοσίας θα δραστηριοποιείται με δράσεις όπως: δημιουργία τράπεζας αίματος δήμου Αποκόρωνα – κάρτα εθελοντή αιμοδότη – προγραμματισμός εθελοντικής αιμοδοσίας – δωρεά αιμοπεταλίων – ενημερώσεις για πρόληψη μεσογειακής αναιμίας – πραγματοποίηση εκδηλώσεων με θέματα που αφορούν την εθελοντική αιμοδοσία και την σπουδαιότητά της, έτσι ώστε να επιτύχουμε την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση φορέων και δημοτών. 
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 
Επενδύουμε στον πολιτισμό και προγραμματίζουμε δράσεις και έργα τα οποία συνδέουν την Ιστορικότητα, την Παράδοση και τον Πολιτισμό με ένα δημιουργικό και παραγωγικό μέλλον για τον τόπο μας και τους δημότες μας. 
Υλοποιούμε έργα ανάπλασης και αναδεικνύουμε τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας. 
Προγραμματίζουμε και εφαρμόζουμε μέτρα για την προστασία της αρχιτεκτονικής και ιστορικής μας κληρονομιάς.
Δημιουργούμε πολιτιστικό κέντρο του δήμου και συμβάλλουμε στην σύσταση πολιτιστικών λαογραφικών συλλόγων οι οποίοι θα προβάλλουν την λαϊκή μας παράδοση, την τοπική μας ιστορία και θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια της Αποκορωνιώτικης Κληρονομιάς. 
Προγραμματισμός συντηρήσεων – αναπαλαιώσεων και αναστηλώσεων μνημείων τα οποία και θα ενισχύσουν το έργο της τουριστικής μας προβολής θα συμβάλουν στην εξέλιξη της πολιτιστικής προσπάθειας του δήμου και θα συνεχίσουν να αποτελούν δυναμική μαρτυρία της ιστορίας του αποκόρωνα . 
ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ
Οι Καλλικρατικοί Δήμοι έχουν αφεθεί, από το κράτος, στην τύχη τους με τα αξεπέραστα οικονομικά βάρη που έχουν επωμιστεί.
Όποιος Δήμος που δεν θα έχει την δυνατότητα να εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα της διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού του, θα είναι καταδικασμένος στην υπανάπτυξη και οικονομική κατάρρευση 
Εμείς στοχεύουμε στην ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων μιας και έχουμε το πλεονέκτημα των απορροών των ΛΕΥΚΩΝ ΟΡΕΩΝ.
Μεγάλες ποσότητες νερού κυλούν σε υπόγεια και επιφανειακά ρέματα και σε μεγάλο ποσοστό παραμένουν ανεκμετάλλευτα και καταλήγουν στην θάλασσα..
Καθίσταται σαφές και αυτονόητο ότι οι οικονομικοί πόροι που θα προκύψουν από την διαχείριση των νερών από τον Δήμο μας, παρέχουν ευελιξία δημιουργικών αναπτυξιακών κινήσεων για την περιοχή μας. 
Ο Δήμος αποκτά χαρακτηριστικά βιωσιμότητας τα οποία εξασφαλίζουν την μέγιστη συνεισφορά στην ντόπια οικονομία αφού έτσι θα υπάρξει αύξηση της απασχόλησης και ανάπτυξη της οικονομίας.
Η αδράνεια ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ για να εξασφαλίσουμε τα αυτοδίκαια συμφέροντα του δήμου μας . 
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΝΩΝ – ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΠΟΡΩΝ 
.Η ουσιαστική, η πλήρης και η αποτελεσματική διαχείριση και αξιοποίηση υδάτινων και θαλάσσιων πόρων, αποτελεί πρόκληση για τον συνδυασμό μας. Υλοποίηση προγραμμάτων και δημιουργία υποδομών που συντελούν στην αξιοποίηση των υδάτινων και θαλάσσιων πόρων του δήμου μας, με έργα όπως ύδρευση – άρδευση και αναψυχή. Στοχεύοντας στην ανάδειξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, θα καταθέσουμε προτάσεις και προγράμματα για σωστή διαχείριση και εξοικονόμηση υδάτινων πόρων – προστασίας ακτών και παραλιών και υλοποίηση προγραμμάτων αγροτουρισμού. Απώτερος στόχος του συνδυασμού μας είναι η δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος και η ύπαρξη συνθηκών για πολύπλευρη βιώσιμη και αυτοδύναμη ανάπτυξη με βασικό παράγοντα το υγρό στοιχείο. 
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Λίμνη Κουρνά. Η μοναδική λίμνη γλυκού νερού στην Κρήτη. Ενέργειες ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς, διαφημιστική προβολή για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών, δημιουργία υποδομών για την καλύτερη και ποιοτικότερη αξιοποίηση της περιοχής με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής και την εκμετάλλευση της για αθλητικά δρώμενα παγκόσμιου βεληνεκούς.
Οι Γαλάζιες σημαίες αποτελούν ένα από τα κύρια στοιχήματα της θητείας μας. Στοχεύουμε στην κατάκτηση γαλάζιων σημαιών για κάθε παραλία του δήμου μας, και για τον λόγο αυτό θα υπάρξει συντονισμένη συνεργασία των υπηρεσιών του δήμου με κατοίκους, φορείς και επιχειρηματίες, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι σωστές συνθήκες για την κατάκτηση και διατήρηση των γαλάζιων σημαιών και να αποφύγουμε δυσάρεστα γεγονότα όπως αυτό της προηγούμενης περιόδου. Όπως καταλαβαίνετε αυτό θα αποτελέσει στην συνέχεια κύριο εργαλείο προβολής της περιοχής μας με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο και τους δημότες.
Δημιουργία Τεχνητού Υφάλου η οποία θα συμβάλλει στην αύξηση παραγωγής αλιευμάτων συμβάλλοντας στην επίλυση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζουν οι αλιείς του Αποκόρωνα.
Ταυτόχρονα δημιουργούνται οι απαραίτητες συνθήκες για την επιτυχή δραστηριοποίηση σε θαλάσσιο και καταδυτικό τουρισμό 
Φυσιολατρικές Διαδρομές θα σχεδιασθούν προσεκτικά και με επιμέλεια έτσι ώστε να αναδείξουμε τις φυσικές ομορφιές του δήμου μας οι οποίες στην συνέχεια θα αποτελέσουν τον μαγνήτη προσέλκυσης ενδιαφέροντος για τους ξένους επισκέπτες και όχι μόνο. Ο κάθε ένας θα μπορεί με άνεση και ασφάλεια να περπατήσει στην φύση του αποκόρωνα και να απολαύσει τις ομορφιές που τόσο απλόχερα μας χάρισε ο Θεός.
Η Ανάδειξη Μνημείων και Σπηλαίων που τόσα πολλά υπάρχουν στην περιοχή μας, θα συμβάλλει στην ιστορική γνώση αλλά και γνώση της φυσικής μας ιστορίας. Υπάρχουν επιστήμονες, επισκέπτες αλλά και απλοί άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνται και ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον τομέα αυτόν, ο οποίος αποτελεί έναν ιδιαίτερο εναλλακτικό τρόπο προβολής του Δήμου μας. 
ΥΠΟΔΟΜΕΣ – ΕΡΓΑ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ
Βελτίωση του ήδη υφιστάμενου βιολογικού Καλυβών.
Δημιουργία μικρών βιολογικών μονάδων τύπου COMBACT στην ευρύτερη περιοχή της λεκάνης απορροής ποταμού Κοιλιάρη, Αλμυρίδας και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο και αναγκαίο, για την προστασία και εξυγίανση των πηγών μας, την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και της προστασίας του περιβάλλοντος.
ΜΑΡΙΝΑ
Δημιουργία και κατασκευή ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ, στις ΚΑΛΥΒΕΣ Αποκορώνου, το οποίο έχει δρομολογηθεί το έτος 2007 και το οποίο θα δώσει πνοή ανάπτυξης στην περιοχή του Αποκόρωνα και θα συμβάλει στην Τουριστική προώθηση και προβολή μιας και δεν υπάρχει αντίστοιχο έργο στην ευρύτερη περιοχή του νομού Χανίων. 
ΚΟΜΒΟΙ
Εξασφάλιση ασφαλούς πρόσβασης από και προς την εθνική οδό.
Μελέτη και δημιουργία υποδομών για κατασκευή εναερίων γεφυρών όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο και εφικτό.
ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ
Ο Αποκόρωνας λύνει το χωροταξικό του πρόβλημα. Πλήρης καταγραφή ακινήτων με ρυθμίσεις – προτάσεις και παρεμβάσεις οι οποίες συμβάλουν στην τοπική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και τον δημότη. Σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του δήμου υλοποιούνται και ολοκληρώνονται έργα για το αποχετευτικό δίκτυο, την συντήρηση και διάνοιξη αγροτικών δρόμων, τον χαρακτηρισμό περιοχών φυσικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΕΙΝΩΝ – ΗΜΙΟΡΕΙΝΩΝ ΟΓΚΩΝ
Άμεση προτεραιότητα και στόχος είναι η βελτίωση του επιπέδου ζωής των περιοχών αυτών. Εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων σε τομείς όπως υποδομές – παραγωγική δραστηριότητα , θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, στην αύξηση και ενίσχυση των δραστηριοτήτων και στην αύξηση του εισοδήματος. Βελτίωση και περαιτέρω δημιουργία κοινωνικών υποδομών και υποδομών αγροτικής οδοποιίας , αξιοποίηση και ανάδειξη παραδοσιακών οικισμών, λειτουργία λαογραφικών συλλόγων – μουσείων, αξιοποίηση εναλλακτικού τουρισμού, δημιουργούν τις ιδανικές προϋποθέσεις για την πληθυσμιακή ανάπτυξη των περιοχών και την ευημερία και προκοπή των περιοχών του ορεινού όγκου του αποκόρωνα. 
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Δημιουργία η αναβάθμιση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου με στελέχωση ατόμων με εξειδικευμένες γνώσεις και με προμήθεια του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού. Έργο της υπηρεσίας είναι ο προγραμματισμός και η εκτέλεση έργων, η διεξαγωγή διαγωνισμών δημοσίων έργων και η επίβλεψη των εργασιών υλοποίησης. Ασχολείται με έργα υποδομής και οδοποιίας, αντιπλημμυρικά έργα, διαμόρφωση υπαίθριων χώρων, ενώ συγκεκριμένα συνεργεία της υπηρεσίας είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο – αξιολόγηση και έγκριση παραλαβής έργων τα οποία εκτελέσθηκαν από εργολάβους για λογαριασμό του δήμου. Συντήρηση κοινόχρηστων χώρων, επισκευή ηλεκτροφωτισμού, εργασίες σήμανσης και διαγράμμισης οδών, επισκευές και συντηρήσεις κτηριακών έργων, εγγυώνται και εξασφαλίζουν την ωραιότητα και την σωστή παρουσία του δήμου τόσο στους κατοίκους όσο και για τον επισκέπτη που βρίσκεται στην περιοχή.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook