Η οδήγηση δεν αποτελεί παιχνίδι, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες αν ο οδηγός δεν επικεντρώνεται σε αυτή. Σε αυτές επικεντρώνεται το εν λόγω τηλεοπτικό σποτ που προβάλλεται στις ΗΠΑ…
Δημιουργήθηκε από το αντίστοιχο… Υπουργείο Μεταφορών αλλά και τη Διεύθυνση Εθνικής Ασφάλειας στους δρόμους (NHTSA) στο πλαίσιο του μήνα ενημέρωσης για τις συνέπειες του να αποσπάται ο οδηγός την ώρα που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σχετική έρευνα, όταν στέλνετε ή λαμβάνετε ένα μήνυμα στο κινητό σας, παίρνετε το βλέμμα σας από το δρόμο για περίπου πέντε δευτερόλεπτα.
Χρόνος που μπορεί να αποδειχθεί… εφιαλτική αιωνιότητα καθώς ποτέ δεν ξέρεις πόσο γρήγορα μπορεί να χρειαστεί να αντιδράσεις, πότε θα βρεθεί ένα εμπόδιο ή ένας πεζός στο δρόμο σου ή στην περίπτωση που παρουσιάζεται στο video… πότε θα είναι η ώρα να ακινητοποιήσεις το όχημα πριν γίνει το κακό (ναι, στο stop ακινητοποιούμε πλήρως το αυτοκίνητό μας). 
Μία τριμελής παρέα λοιπόν, βρίσκεται αμέριμνη στο αυτοκίνητο όταν η προσοχή της οδηγού αποσπάται στιγμιαία από ένα μήνυμα στο κινητό της. Τα δευτερόλεπτα που ξοδεύει κοιτώντας τη συσκευή, έχουν ως συνέπεια να μη δει το «stop» και να ακολουθήσει σφοδρή σύγκρουση. Όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοια τηλεοπτικά σποτ, η εικόνα ίσως είναι σκληρή. 
Είναι όμως ο καλύτερος τρόπος να αφυπνιστούμε γιατί αυτά, δεν συμβαίνουν μόνο στο YouTube, συμβαίνουν στους δρόμους γύρω μας. Δεν είναι σενάρια του Χόλυγουντ αλλά αναπαραστάσεις περιστατικών που συμβαίνουν, δυστυχώς, συνεχώς στους δρόμους. Όταν οδηγείτε λοιπόν, τα μάτια σας στο δρόμο, όχι στο κινητό σας. 
Γιατί όπως αναφέρει το σλόγκαν στο φινάλε του video: «Όταν στέλνετε μηνύματα στο κινητό, απλά δεν οδηγείτε…». 
protothema.gr/NewsAuto.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook