Το αμερικανικό περιοδικό Smithsonian εδώ και έντεκα χρόνια «βάζει δύσκολα» στους αναγνώστες του... Τους καλεί να επιλέξουν στον ετήσιο φωτογραφικό διαγωνισμό που διενεργεί, τις καλύτερες φωτογραφίες που θα βραβευθούν από έξι διαφορετικές κατηγορίες.

Οι ομορφιές της Φύσης, τα Ταξίδια, οι Άνθρωποι, η Αμερική, εναλλακτικές εικόνες και εικόνες από κινητά τηλέφωνα, είναι οι κατηγορίες των θεμάτων στα οποία θα διαγωνιστούν οι λάτρεις του φωτογραφικού φακού.

Μέχρι σήμερα οι συντάκτες του περιοδικού έχουν λάβει πάνω από 50.000 συμμετοχές από 132 διαφορετικές χώρες που παρουσιάζουν όσα η φαντασία και τα μάτια του ανθρώπου μπορούν να «αιχμαλωτίσουν». Καθεδρικοί ναοί, αρχιτεκτονικά «θαύματα», εικόνες της μαγείας των βυθών και υπέροχα τοπία της φύσης, παρουσιάζουν οι υποψήφιες φωτογραφίες ανάμεσα στις οποίες οι αναγνώστες έχουν το δύσκολο έργο να ψηφίσουν για τις καλύτερες μέχρι τις 6 Μαΐου.

Μέχρι όμως να επιλεγούν οι ωραιότερες φωτογραφίες του διαγωνισμού εσείς έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μερικές από τις πιο φανταστικές που έχουν ήδη υποβληθεί και που οι δημιουργοί τους περιμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα!

1. Άγρια ζώα στην Κένυα2. Λιβάδια σαν... ταράτσες στο Βιετνάμ3. Ένα απόμερο σημείο μέσα στη σκόνη της Νεβάδα4. Ο εγκαταλελειμένος πρεσβυτεριανός ναός στο Ντιτρόιτ5. Ένας γλάρος αμέσως μετά την «απογείωση»... στην Αλάσκα6. Ντόπιοι που παίζουν μπιλιάρδο στο Θιβέτ7. Αρχαία πετρογλυφικά στην Καλιφόρνια
8. Ο ψαράς με το δόρυ στην Ινδονησία9. Το Marble Canyon του ποταμού Κολοράντο στην Αριζόνα10. Μια εναλλακτική φωτογραφία από το Cinque Terre στην Ιταλία
protothema.gr