Την αντίθεσή του και την διαμαρτυρία του , στην αποστρατεία του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων κ.Αρτέμιου Κουτσαυτάκη, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κισσάμου, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για τους λόγους αυτής της απόφασης του νέου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
\”Ο Δήμος Κισσάμου εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην εντελώς αναιτιολόγητη και αυθαίρετη –αναγκαστική- αποστρατεία του Κισσαμίτη Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων, Ταξιάρχου κ. Αρτέμη Κουτσαυτάκη, μετά και τις πρόσφατες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία. Η παραπάνω απόφαση προκαλεί το κοινό περί δικαίου και αξιοκρατίας αίσθημα και την διαπιστωμένη ανάγκη των πολιτών για την εμπέδωση της ασφάλειας στον τόπο μας από τα αρμόδια προς τούτο όργανα. 
Οι πλείστες όσες τιμητικές διακρίσεις του κ. Κουτσαυτάκη, κυρίως όμως οι μεγάλες επιτυχίες που έχει να επιδείξει όλα τα χρόνια που υπηρέτησε με ευσυνειδησία, αξιοσύνη και δημοκρατική ευαισθησία τον χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την αποστρατεία του, η οποία προφανώς και δεν οφείλεται στο πολύ πλούσιο βιογραφικό του, αλλά σε άγνωστους σ’ εμάς λόγους που δεν συνάδουν με την θέληση των πολιτών. 
Ιδιαίτερα στην περιοχή της Κισσάμου, η αγανάκτηση είναι μεγάλη, ιδιαίτερα όταν ένας συντοπίτης μας που μας έκανε υπερήφανους με την πορεία και τις αξίες του βρίσκεται εκτός Αστυνομίας εντελώς ατεκμηρίωτα. 
Ο Δήμος Κισσάμου δεν ζητάει τίποτε περισσότερο από το αυτονόητο: έστω και την ύστατη αυτή ώρα η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ. ΑΣ. να αποκαταστήσουν την μεγάλη αδικία που έγινε και με αξιοκρατικά κριτήρια να αξιολογήσουν τον πλήρη φάκελο του Αρτέμη Κουτσαυτάκη, ανακαλώντας την απόφασή τους και στέλνοντας το μήνυμα στην κοινωνία ότι η ασφάλεια και η αξιοκρατία υπερισχύουν από κάθε άλλο κριτήριο.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook