Με κοινή τους ανακοίνωση 13 πρόεδροι των περιαστικών και τοπικών κοινοτήτων του δήμου Χανίων, στηρίζουν το νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Τον Νοέμβριο του 2010 εκατοντάδες συμπολίτες μας, μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας εξέλεξαν να εκπροσωπήσουμε τις κοινότητες μας. Η δημοτική θητεία που διανύουμε ήταν ίσως η πιο δύσκολη των τελευταίων 30 χρόνων.

Μια θητεία λειψή – μόλις 3,5 χρόνια – με πολλά προβλήματα, περικοπές πόρων και υποχρηματοδότηση του Δήμου μας από το κεντρικό κράτος, με ταυτόχρονη αποψίλωση του προσωπικού αυτού.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες προσπαθήσαμε με όσα μέσα και όποιες δυνατότητες μας παρείχε το θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη» να σταθούμε στο πλευρό των δημοτών μας και να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό για την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής στις κοινότητες μας.

Οι συνδημότες μας, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε, μας δίνουν το κουράγιο και τη δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας και μας στηρίζουν για να προχωρήσουμε διεκδικώντας περισσότερα για τις κοινότητες μας με την παράταξη «Χανιά Μαζί για τον Δήμο μας» και με υποψήφιο δήμαρχο το Μανώλη Σκουλάκη.

Στο πλαίσιο αυτό, εμείς οι εκλεγμένοι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, που είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με τον Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη την τριετία που πέρασε, εκφράζουμε τη στήριξή μας και δηλώνουμε τη συμπαράταξή μας στην υποψηφιότητά του για τη Δημαρχία των Χανίων στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Ο Μανώλης Σκουλάκης, άνθρωπος της δράσης και του αποτελέσματος, κατάφερε – στην πιο δύσκολη περίοδο για τα οικονομικά της χώρας και της Αυτοδιοίκησης – να αντιμετωπίσει και να επιλύσει σημαντικά και χρόνια προβλήματα του Δήμου μας, δημιουργώντας προϋποθέσεις ουσιαστικής ανάπτυξης και προόδου για τον τόπο μας.

Δημιούργησε έναν Δήμο νοικοκυρεμένο, οικονομικά υγιή και βιώσιμο, πρωτοπόρο στην ανάπτυξη και λειτουργία δομών κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, «πρωταθλητή» στην ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ και την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων.

Η πορεία, το έργο και η διεκδικητικότητα του, αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη και εχέγγυα μιας δυναμικής προοπτικής, για όλο το Δήμο Χανίων και τις κοινότητες που εκπροσωπούμε.

Όσον αφορά τις προτάσεις που ανακοινώσε πρόσφατα για τη βελτίωση της καθημερινότητας στις περιαστικές περιοχές του Δήμου μας – όπως π.χ. με τη σύσταση Αντιδημαρχίας \”Καθημερινότητας του πολίτη\”, με τη δημιουργία αποκεντρωμένης “Υπηρεσίας Καθημερινότητας & βελτίωσης της ποιότητας ζωής του πολίτη\” η οποία θα είναι επιφορτισμένη αποκλειστικά με τη διαχείριση ζητημάτων καθημερινότητας των περιαστικών περιοχών, με τη λειτουργία “Συντονιστικού Συμβούλιου Δημοτικών Ενοτήτων” σε κάθε Δημοτική Ενότητα, με την απόδοση σε κάθε Συμβούλιο Δημοτικής και Τοπικής Κοινότητας συγκεκριμένων πόρων για την κάλυψη επειγουσών παρεμβάσεων καθημερινότητας και με την περαιτέρω μείωση των δημοτικών τελών στις περιαστικές περιοχές – αυτές μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους και επιβεβαιώνουν τη βούληση και τη δέσμευση του νυν Δημάρχου Χανίων, να δοθεί, την επόμενη δημοτική περίοδο, ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη των περιαστικών περιοχών του Δήμου μας.

Οι υπογράφοντες Πρόεδροι
(αλφαβητικά)

1. ΓΙΟΒΑΝΟΓΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ
2. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑΛΟΥ
3. ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΡΟΚΟΥΡΟΥ
4. ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
5. ΜΑΡΑΒΕΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΩΝ
6. ΜΙΧΑΗΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΟΥΔΑΣ
7. ΜΠΟΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΥΠΕΤΡΟΥ
8. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ
9. ΠΕΤΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΑΣ
10. ΤΣΑΚΙΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΡΑΚΟΝΑΣ
11. ΤΣΙΚΟΥΔΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΤΕΡΑΣ
12. ΦΥΤΟΥΡΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΡΙΣΟΥ
13. ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΩΝ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook