Την ικανοποίησή του για την ομαλή εξέλιξη των διαδικασιών δημοπράτησης του έργου της βελτίωσης του δρόμου Καστέλλι – Χερσόνησος εξέφρασε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, αφού ορίστηκε και η ημερομηνία δημοπράτησης (27 Μαΐου) έπειτα από συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης.

Με προϋπολογισμό 1.000.000,00 € και χρηματοδότηση από Εθνικούς Πόρους το έργο ξεκινά αμέσως μετά τη δημοπράτησή του και την ανάδειξη αναδόχου, με αφετηρία το Καστέλλι και κατάληξη τη Χερσόνησο.

Η χρηματοδότηση από τους εθνικούς πόρους εξασφαλίστηκε από τη Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας και την Περιφέρεια Κρήτης.

Με την ολοκλήρωση λοιπόν της σύνταξης της απαραίτητης μελέτης, τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων και την προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε το προηγούμενο διάστημα ανάμεσα στο Δήμο και την Περιφέρεια, το έργο απέκτησε πλέον και ημερομηνία δημοπράτησης και η υλοποίησή του αναμένεται να δώσει ανάσα πνοής στην περιοχή.

Άλλωστε, σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Καλογεράκης έχει πολλές φορές τονίσει ότι η βελτίωση του οδικού δικτύου Καστέλλι – Χερσόνησος αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για το Δήμο, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη οδική αρτηρία «δεν έχει δεχτεί καμία συντήρηση για περίπου μια δεκαετία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλαπλά προβλήματα στην προσβασιμότητα για το Καστέλλι και την ευρύτερη περιοχή» και έχοντας επισημάνει ότι «πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι εκτός του ΒΟΑΚ υπάρχουν και περιφερειακοί επαρχιακοί δρόμοι που χρειάζονται βελτιώσεις, γιατί και οι πολίτες της ενδοχώρας έχουν δικαίωμα στην ασφαλή πρόσβαση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook