Παρότι τους προηγούμενους μήνες, με βάση διάφορα δημοσιεύματα, φερόταν κοντά στο να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Μιχάλης Μπακάκης θα αγωνίζεται με τον δικέφαλο αετό στο στήθος για τα επόμενα χρόνια.

Ο Αγρινιώτης μπακ-χαφ, που αγωνίστηκε με επιτυχία τη σεζόν 2011-12 στον Α.Ο. Χανιά, συμφώνησε με την ΑΕΚ, για τριετές συμβόλαιο.

Στην γνωστοποίηση της μεταγραφής προχώρησε ο Παναιτωλικός.

Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ Παναιτωλικός έκανε δεκτή την πρόταση της ΑΕΚ και παραχώρησε τον ποδοσφαιριστή Μιχάλη Μπακάκη, ο οποίος πριν από λίγο συμφώνησε για τριετές συμβόλαιο με τη νέα του ομάδα. Ευχόμαστε στον ποδοσφαιριστή μας καλή επιτυχία στην καριέρα του».

Λίγα λεπτά αργότερα υπήρξε και η επίσημη ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Η ΑΕΚ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον αμυντικό ποδοσφαιριστή Μιχάλη Μπακάκη (ημ. γεν. 18/3/1991). Προηγήθηκε η συμφωνία με την ΠΑΕ Παναιτωλικός, ακολούθως με τον παίκτη και είναι 3ετούς διάρκειας».

Οι πρώτες δηλώσεις του Μπακάκη: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα, με πολύ βαριά φανέλα, ένδοξη ιστορία και καταπληκτικούς φιλάθλους. Θεωρώ ότι έκανα τη σωστή επιλογή.  Υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό προκειμένου να δικαιώσω τις προσδοκίες των ανθρώπων που με επέλεξαν».