Κατηγορηματικά διέψευσε η Ντόρα Μπακογιάννη τη δήλωση που φέρεται να έκανε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», σύμφωνα με την οποία «το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ υποτιμά τους ψηφοφόρους».

«Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο! Αυτό που είπα, και είναι πάγια θέση μου, είναι ότι ο σταυρός δυστυχώς υποχρεώνει πολλές φορές σε επιλογές μέσα στα ψηφοδέλτια ανθρώπων που έχουν αναγνωρισιμότητα για άλλους λόγους, δηλαδή αναγνωρισιμότητα που τους επιτρέπει να την κεφαλαιοποιήσουν στο σταυρό και αυτό είναι το πρόβλημα του σταυρού που συμβαίνει σε όλα τα κόμματα. Διότι, κακά τα ψέματα: όταν πηγαίνει κάποιος στην Ευρωβουλή χρειάζεται κάποια πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αλλά το είπα ευθέως για όλα τα κόμματα, εννοούσα το σταυρό προτίμησης και δεν είπα ποτέ ότι το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. υποτιμά τους πολίτες. Με ενόχλησε πολύ αυτή η παραποίηση…», τόνισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Σχολιάζοντας το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι είναι «ένα αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο που έχει μέσα προσωπικότητες. Ενδεχομένως δεν απέφυγε και κάποιες άλλες επιλογές, αλλά επί της ουσίας δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν μέσα από αυτό άξιους ανθρώπους για να τους εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή».

Όσον αφορά στην υπόθεση Μπαλτάκου και την ιδεολογική φυσιογνωμία της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε:

«Πιστεύω ότι η Ν.Δ. επί Μπαλτάκου είχε τέτοια χαρακτηριστικά που ήταν αιτία που με ανάγκασε να κάνω και τη δήλωση περί ανάγκης ανάδειξης της κεντροδεξιάς φυσιογνωμίας της Ν.Δ. και της φιλελεύθερής της ταυτότητας. Αυτό πλέον, μετά την ιστορία Μπαλτάκου, αναδείχθηκε από όλους, από τον πρωθυπουργό μέχρι τα στελέχη που μίλησαν. Και με την πολιτική μας είναι το στοιχείο που θα πρέπει να αναδείξουμε περισσότερο.

Πιστεύω ότι η Ν.Δ. είναι τοποθετημένη στον ιδεολογικό χάρτη και καλό θα είναι να επαναβεβαιώσουμε αυτήν μας την τοποθέτηση. Και για να μην υπάρχει σύγχυση, θα πρέπει να αναδείξουμε ακριβώς αυτή την πραγματική ιδεολογία της Ν.Δ. Για μένα το μεγάλο στοίχημα με το νέο μεσοπρόθεσμο που συζητάμε και μετά τη μεγάλη πολιτική επιτυχία με το πρωτογενές πλεόνασμα και τη δυνατότητά μας να βγούμε στις αγορές, το επόμενο βήμα μας είναι να μειώσουμε τη φορολογία».

Τέλος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο ΡΙΚ, ανέφερε πως πρόκειται για μια εξαιρετική συνέντευξη «με την ωριμότητα ενός ανθρώπου που έχει ζήσει την πολιτική ζωή Ελλάδας και Κύπρου τα τελευταία 80 χρόνια. Και ήταν εξαιρετικά γενναιόδωρο εκ μέρους ενός ανθρώπου που έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια όσα έχει υποστεί να παίρνει τις αποφάσεις του με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον της χώρας. Το συμφέρον της χώρας έκανε και εμένα να αποδεχθώ την πρόταση Σαμαρά για να επιστρέψω στη Ν.Δ. και το συμφέρον της χώρας οδήγησε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στην απόφαση να ψηφίσει (Σαμαρά). Όταν έχεις τη δυνατότητα να υπερβείς τον εαυτό σου, νομίζω τότε ότι είσαι ένας άνθρωπος που σκέπτεται την προσφορά μόνο και τίποτε άλλο».

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook