Σε εφαρμογή είναι από την Μ. Τετάρτη η επιστροφή αδειών οδήγησης, πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας οχημάτων, μετά από απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνηση τους την περίοδο του Πάσχα.

Η απόφαση αφορά στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που αφαιρέθηκαν ή κατατέθηκαν στην αστυνομία μέχρι τις 15 Απριλίου 2014. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄εφαρμογή του άρθρου του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας περί \”επιβολής διοικητικών μέτρων\” για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την Μ. Τρίτη.

Από την συγκεκριμένη απόφαση εξαιρούνται όσοι έχουν υποπέσει στις εξής παραβάσεις: οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης, παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη, κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων, μη καταβολή τέλους διοδίων και κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Να τονιστεί ότι για την επιστροφή των στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει πρώτα να καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό χρηματικό πρόστιμο.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook