Την διαμαρτυρία της, για την μετακίνηση στο Ηράκλειο, του μοναδικού παιδοχειρούργου που υπάρχει στο Νοσοκομείο Χανίων, εκφράζει με ανακοίνωσή της, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Ως Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην αιφνιδιαστική μετακίνηση του μοναδικού παιδοχειρουργού του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων στο ΠΑΓΝΗ με απόφαση του διοικήτή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ.Γρηγοράκη. Ο εν λόγω συνάδελφος είχε διοριστεί σε μια από τις τρεις συνολικά οργανικές θέσεις Παιδοχειρουργών στο νοσοκομείο μας και συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα εφημεριών, ενώ εξυπηρετούσε πολλά τακτικά περιστατικά στα πλαίσια της Παιδιατρικής Κλινικής. Στο σύντομο διάστημα της μέχρι τώρα θητείας του η συμβολή του υπήρξε σημαντική στην εξυπηρέτηση περιστατικών που χρόνια τώρα αναγκάζονταν να διακομιστούν στο Ηράκλειο, με ό,τι αυτό μπορεί να σήμαινε για την εξέλιξή τους. 

Από την άλλη, οι πολιτικές της ραγδαίας υποβάθμισης των δημόσιων νοσοκομείων που εντάθηκαν από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις και η εγκληματική απαγόρευση των προσλήψεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού έχουν φέρει δεκάδες νοσοκομεία, εκατοντάδες κλινικές και τμήματα σε όλη τη χώρα στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Αυτό ισχύει και για την Παιδοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ , μια κλινική με πολύ σημαντικό κλινικό έργο για ολόκληρο το νησί.

Όσοι αποκρύπτουν την τεράστια υποστελέχωση που βαραίνει τόσο το νοσοκομείο Χανίων όσο και το σύνολο των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας ρίχνουν στάχτη στα μάτια και αποπροσανατολίζουν την κουβέντα για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, στο κέντρο της οποίας πρέπει να βρεθούν οι τεράστιες περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, οι συνολικά 20.000 κενές οργανικές θέσεις σε όλο το ΕΣΥ, η διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, τα κλεισίματα νοσοκομείων, κλινικών, τμημάτων και δομών δημόσιας Υγείας και η εντεινόμενη ιδιωτικοποίηση πρώτα και κύρια σε βάρος του ελληνικού λαού και των ασθενών.

Απαιτούμε:

-Να επιστρέψει άμεσα ο συνάδελφος στο νοσοκομείο που έχει διοριστεί-όχι στις αυθαίρετες μετακινήσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού
-Να καλυφθούν οι περισσότερες από 100 κενές οργανικές θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο Χανίων
-Να υπογραφούν και να ολοκληρωθούν άμεσα οι 18 διορισμοί ιατρικού προσωπικού που εκκρεμμούν 3 και 4 χρόνια τώρα
-Καμία κουβέντα για άρση της μονιμότητας των γιατρών ΕΣΥ. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συνάδελφοι που συμπληρώνουν 5ετία στο ΕΣΥ
-Καμιά διαθεσιμότητα-κινητικότητα-απόλυση. Κανένας εργαζόμενος στη Δημόσια Υγεία δεν περισσεύει
-Να ανατραπούν όλες οι αντιλαϊκές και ανθυγιεινές πολιτικές που εφαρμόζονται στην Υγεία από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και επιβάλλονται από ΕΕ και ΔΝΤ
-Δημόσια και δωρεάν υψηλής ποιότητας περίθαλψη χωρίς αποκλεισμούς μέσα από ένα πλήρως στελεχωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης"