Το «πράσινο φως» για την τελική σύνθεση του ψηφοδελτίου της Forza Italia στις ευρωεκλογές έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με ονόματα όπως αυτό της Αλεσάντρα Μουσολίνι, της στάρλετ Μπάρμπαρα Ματέρα και του ανοιχτά ομοφυλόφιλου δημοσιογράφου Αλεσάντρο Τσέκι Παόνε, αλλά και του σφοδρού επικριτή του Πάολο Γκουτσάντι.

Η Μπάρμπαρα Ματέρα

Παρά την δικαστική απόφαση που τον υποχρεώνει να προσφέρει κοινωφελή εργασία για ένα χρόνο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν σταμάτησε να ασχολείται με την διεύθυνση του κόμματός του και την επιλογή των ονομάτων των υποψηφίων για μια έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στους υποψήφιους του Φόρτσα Ιτάλια το όνομα που ξεχωρίζει είναι αυτός της Αλεσάντρα Μουσολίνι: η εγγονή του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι και ανιψιά της ηθοποιού Σοφία Λόρεν είναι ως σήμερα μέλος της γερουσίας.

Ο σύζυγός της Μάουρο Φλοριάνι, υπενθυμίζουν τα μέσα ενημέρωσης, ενεπλάκη πρόσφατα σε έρευνα για σεξουαλικές επαφές με ανήλικες κοπέλες οι οποίες εκδίδονταν σε μεγαλοαστική περιοχή της Ρώμης. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι υπήρξαν «δυο μόνο συναντήσεις», αλλά πρόσθεσε ότι δεν γνώριζε την ηλικία των ανήλικων κοριτσιών.

Ο Μπερλουσκόνι σε παλιότερο, τρυφερό στιγμιότυπο με την Αλεσάντρα Μουσολίνι.

Στους υποψήφιους περιλαμβάνεται επίσης η τραγουδίστρια Ίβα Τζανίκι, που ήταν ιδιαίτερα γνωστή την δεκαετία του ΄70, χάρη και σε ερμηνείες τραγουδιών που είχε γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης με τους στίχους μεταφρασμένους στα ιταλικά.

Στο ψηφοδέλτιο της Φόρτσα Ιτάλια συγκαταλέγεται και ο δημοσιογράφος Αλεσάντρο Τσέκι Παόνε, γνωστός παρουσιαστής της Rai και καναλιών του ομίλου Μπερλουσκόνι. Ήταν από τα πρώτα δημόσια πρόσωπα που έκαναν μίλησαν ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία τους. Έχει γράψει σειρά άρθρων και βιβλίων για την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Παρά τις πρόσφατες διαψεύσεις, στις επιλογές του Μπερλουσκόνι συμπεριλαμβάνεται και η πρώην τηλεπαρουσιάστρια της Rai Mπάρμπαρα Ματέρα, μία από τις στάρλετ που πλαισίωναν ως «χαρέμι» τον πρώην πρωθυπουργό και η οποία έχει ήδη εκλεγεί βουλευτίνα της Forza Italia.

Αίσθηση, ακόμη, προκάλεσε η επιλογή του δημοσιογράφου Πάολο Γκουτσάντι (από τους παλιούς και στενότερους συνεργάτες του) ο οποίος όμως τα τελευταία χρόνια είχε επικρίνει με μεγάλη αυστηρότητα την εποχή των «ροζ πάρτι της έπαυλης του Άρκορε».

Σήμερα το απόγευμα πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα το ψηφοδέλτιο της Φόρτσα Ιτάλια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπερλουσκόνι, έστω και αν βρίσκεται στην Ρώμη, δεν θα παραβρεθεί στην συνάντηση αυτή με τους δημοσιογράφους.

Η ιταλική κεντροδεξιά βρίσκεται σε κρίσιμη φάση -σημειώνουν αναλυτές- καθώς μένει να φανεί πώς θα πάρει μέρος στην προεκλογική εκστρατεία ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Forza Italia κινδυνεύει να περιοριστεί σε ένα ποσοστό χαμηλότερο του 20%, κάτι που θα αποτελούσε μεγάλη ήττα.

ethnos.gr