Οι σχέσεις του με τους ντόπιους από την ημέρα που απέκτησε τον Σκορπιό είναι πολύ καλές. Δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτούς με τρανές αποδείξεις. Ο ιδιοκτήτης του θρυλικού νησιού του Αριστοτέλη Ωνάση, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ δίνει δουλειά στους Λευκαδίτες και κάνει δωρεές.

«Από την ώρα που ο Ρώσος και η κόρη του, Κάται, επέλεξαν να αγοράσουν τον Σκορπιό, έδειξαν ενδιαφέρον να αποκτήσουν ιδιαίτερη σχέση με τους τοπικούς φορείς. Δήλωσαν ότι θέλουν να χτίσουν σχέσεις φιλίας και συνεργασίας» αναφέρει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Αραβανής. Σύμφωνα με τον ίδιο ο Ρώσος μεγιστάνας βοηθάει την περιοχή και τους κατοίκους της, είτε σε επίπεδο μεροκάματων, είτε σε επίπεδο δωρεών. Συγκεκριμένα, πολλοί από τους ανθρώπους που εργάζονται στον Σκορπιό, σε εργασίες ανακαίνισης ή κατασκευών στο νησί, είναι κάτοικοι του Νυδρίου. Ετσι, όπως αναφέρει ο δήμαρχος, ενισχύεται το εισόδημα ατόμων που λόγω της κρίσης αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες.

Εκτός όμως από την προσφορά εργασίας στον Σκορπιό, ο Ριμπολόβλεφ δείχνει διάθεση βελτίωσης των υπηρεσιών και της ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Ετσι, μέσω της εταιρείας Μυκήναι Α.Ε., η οποία ανήκει στον Ρώσο επιχειρηματία, έχουν ήδη δωρίσει ένα ασθενοφόρο για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και ένα φορτηγό για το δήμο. Στα σκαριά, σύμφωνα με το δημοσίευμα βρίσκεται η τρίτη δωρεά, ένα υπερσύγχρονο σκάφος για το Λιμενικό Σώμα.

iefimerida.gr