Άλλη μια ιστορία με μια σύγχρονη «Μήδεια» που επιχείρησε να πνίξει τα παιδιά της, όχι στον Ατλαντικό όπως συνέβη στις αρχές Μαρτίου, αλλά σε ένα ποτάμι εκτυλιχθηκε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Φιλαδέλφια.

«Πρωταγωνίστρια» η 49χρονη Τζοάν Σμιθ, η οποία ανέβηκε με το βανάκι το οποίο οδηγούσε με επιβάτες τα τρία ανήλικα παιδιά της σε μια γέφυρα και στη συνέχεια το έριξε στον ποταμό Ντέλαγουερ. Για καλή τύχη των παιδιών, δύο αγοριών και μιας κοπέλας ηλικίας 13 έως 15 ετών από το σημείο έτυχε να περνάει ο Ντάρνελ Τέιλορ με τη γυναίκα του.

Όταν άκουσαν τις φωνές, πλησίασαν στο σημείο και είδαν το αυτοκίνητο να βυθίζεται. «Δεν μπορούσα να ανοίξω τα παράθυρα λόγω της πίεσης του νερού και ζήτησα από την κοπέλα να το κλωτσήσει, όπως και έκανε» περιέγραψε τις δραματικές στιγμές ο Τέιλορ. Η Σμιθ κατηγορείται για τριπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας και κρατείται με εγγύηση 600.000 δολαρίων. Τα παιδιά της είναι όλα καλά στην υγεία τους και το ένα μόνο φέρει ελαφριά κοψίματα στα πόδια.

toxwni.gr

«Εκείνη την ώρα (στη διάρκεια των 40 λεπτών μετά την πρόσκρουση), δεν είχαν φτάσει τα σωστικά σκάφη. Δεν υπήρχαν ούτε ψαροκάικα ούτε άλλα σκάφη για να βοηθήσουν», δήλωσε ο πλοίαρχος με κατεβασμένο το κεφάλι του και καλυμμένο με μια κουκούλα, σύμφωνα με τηλεοπτικές εικόνες.

«Τα ρεύματα ήταν ισχυρά και τα νερά πολύ κρύα στο σημείο εκείνο», πρόσθεσε. «Σκέφτηκα ότι οι επιβάτες θα παρασύρονταν και θα αντιμετώπιζαν δυσκολίες αν εκκένωναν το πλοίο άτακτα, χωρίς σωσίβια», εξήγησε ο ίδιος.

«Το ίδιο θα ίσχυε κι αν είχαν σωσίβια», κατέληξε.

Ο 68χρονος πλοίαρχος είναι αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες, μεταξύ αυτών αμέλεια, παραβίαση του δίκαιου της θάλασσας, ενώ κατηγορείται και επειδή ήταν από τους πρώτους που απομακρύνθηκαν από το πλοίο την ώρα που οι επιβάτες εξακολουθούσαν να είναι παγιδευμένοι και κινδύνευαν.Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, έχουν εντοπιστεί 29 νεκροί, ενώ 273 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Κανένας ζωντανός δεν έχει βρεθεί από το πρωί της Τετάρτη, οπότε σημειώθηκε το δυστύχημα. Οι 174 επιζήσαντες περισυνελέγησαν πολύ γρήγορα μετά το ναυάγιο στη θάλασσα, ή την ώρα που πηδούσαν από το πλοίο.

Το Sewol μετέφερε 476 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 352 μαθητές ενός λυκείου της νότιας Σεούλ που βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή. Ο υποδιευθυντής του σχολείου, που διασώθηκε, βρέθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή απαγχονισμένος.