\”Ανάσταση της Ντροπής\” προκάλεσε φόβο, οργή και αγανάκτηση σε πιστούς στη Κρήτη,  που θέλησαν να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου, όμως τα αυτοσχέδια βαρελότα τους έκαναν να φύγουν κακήν κακώς από την εκκλησία.

Την ίδια ώρα που για τέσσερα άτομα, το βράδυ της Ανάστασης μετατράπηκε σε εφιάλτη, όταν άγνωστος πέταξε αυτοσχέδιο βαρελότο στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό τους και τη διακομιδή τους στη Κρήτη, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο (δείτε εδώ), μια καταγγελία για ανάλογο περιστατικό, ευτυχώς  \”αναίμακτο\” που σημειώθηκε στο Ηράκλειο, προκαλεί προβληματισμό.

Η κ. Αρετίνη Ελένη, όπως κατήγγειλε στο Flashnews.gr, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, έζησε την \”Ανάσταση της Ντροπής, όπως τη χαρακτήρισε στην Ανώπολη Πεδιάδας, όπου είχε πάει για πρώτη φορά, μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο ανήλικα παιδιά της, εξαιτίας της \”επίθεσης\” με βαρελότα από \”ανήλικα\” άτομα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η κ. Αρετινή, την ώρα που μαζί με την οικογένειά της έφτασε στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, ένα 8χρονο παιδί, με τις επευφημίες ντόπιων, έριξε βαρελότο.

Νιώθοντας φόβο, από την εκκωφαντική έκρηξη και στην προσπάθειά τους να προστατευτούν, έτρεξαν και μπήκαν μέσα στην εκκλησία, ενώ οι ανήλικοι \”μπουρλοτιέρηδες\” συνέχιζαν έξω να ρίχνουν τα βαρελότα.

Γκρουπ με τουρίστες, που προφανώς πήγαν στο χωριό, περιμένοντας ότι θα βιώσουν από κοντά ένα παραδοσιακό Πάσχα στη Κρήτη, έζησαν την ίδια εμπειρία.

Σχολιάζοντας, \”Σαδιστές, αυτός είναι ο πολιτισμός σας;\” εγκατέλειψαν, κακήν κακώς την εκκλησία, βρίσκοντας καταφύγιο στο λεωφορείο που τους είχε μεταφέρει στο ναό.

Την ώρα που και η κ. Αρετινή εγκατέλειπε και αυτή την εκκλησία, γεμάτη αγανάκτηση για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατούσε, δέχτηκε νέα  \”επίθεση\” από  βαρελότα που έριχναν τα παιδιά με τις προτροπές των μεγαλύτερων.

Οπως ανέφερε στο Flashnews.gr η κ. Αρετινή, στην εκκλησία υπήρχαν περίπου 50 χωριανοί και οι μισοί από αυτούς, αποδοκίμαζαν την ρίψη των βαρελότων.

Φεύγοντας από την εκκλησία, είδε σε διπλανά σπίτια κατοίκους που παρακολουθούσαν από τις αυλές ή με ανοιχτά παραθυρόφυλλα και κρατώντας αναμμένα κεριά, τη Θεία Λειτουργία. Προφανώς όπως σημειώνει, τα βαρελότα είχαν διώξει και εκείνους από την Ανάσταση

Ντροπή σε όλους – Επιστολή μέχρι και στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης

\”Ντροπή σε όλους μας\” που ανεχόμαστε αυτήν την κατάσταση, δήλωσε στο Flashnews.gr, η κ. Αρετινή ενώ με αφορμή το περιστατικό με τους τουρίστες, διερωτήθηκε: \”Είμαστε άξιοι εμείς για τουρισμό, τέτοιο τουρισμό θέλουμε\”

Η χθεσινή εμπειρία την έκανε να συνειδητοποιήσει ότι σε αυτό το \”έθιμο\” που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα και πολλάκις έχει καταλήξει σε τραγωδίες, θα πρέπει να \”μπει ένα φρένο\”.

Έτσι απέστειλε επιστολή γνωστοποιώντας τα οσα έζησε, στο Δήμο Χερσονήσου, στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης, στον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής, επισημαίνοντας ότι στην ουσία κάποιοι με την συμπεριφορά τους, έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια της ίδιας και της οικογένειας της και της απαγορεψαν την πρόσβαση σε ένα δημόσιο χώρο.

Στην επιστολή της προς την Αρχιεπισκοπή Κρήτης, η κ. Αρετινή ρωτά να μάθει αν η εκκλησία αποδέχεται τέτοιες \”εγκληματικές συμπεριφορές\” και αν όχι γιατί δεν της απομονώνει.

Επιτέλους, σημειώνει θα πρέπει να επικρατήσει η Κοινή Λογική, απέναντι σε αυτές τις πρακτικές που έχουν καθιερωθεί γιατί κανείς δεν αντιδρά.

Η εκκωφαντική όμως έκρηξη των βαρελότων, ίσως δεν ξεπερνά την εκκωφαντική ανευθυνότητα όσων θέτουν σε κίνδυνο, τόσο την ζωή των επισκεπτών, όσο όμως και την ζωή ανήλικων παιδιών που κινδυνεύουν με τραυματισμό.

Το περιστατικό με το σοβαρό τραυματισμό στη Σαντορίνη, έρχεται να επιβεβαιώσει την κ. Αρετινή και να δημιουργήσει προβληματισμό σε όλους.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook