Εγκαινιάζοντας τη συνεργασία του με το κορυφαίο εικαστικό ίδρυμα της χώρας, την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), το πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» γίνεται ο χώρος παρουσίασης της έκθεσης «Θαλασσινά τοπία».

Πρόκειται για έργα ζωγραφικής από τη συλλογή της Πινακοθήκης της ΑΣΚΤ, με θέμα τη θάλασσα, η οποία είναι τόσο αναπόσπαστο κομμάτι της χώρας μας, που σχεδόν δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς θάλασσα, αλλά και θάλασσα χωρίς Ελλάδα. Δίνοντας την αίσθηση της ελευθερίας με το απέραντο γαλάζιο της, η θάλασσα ταιριάζει απόλυτα με το πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ», το οποίο, όπως συνέβαλε στη διατήρηση της ακεραιότητας και ελευθερίας της χώρας, φιλοδοξεί να συμβάλλει και στον χώρο του πολιτισμού, δηλώνοντας, με αυτό τον τρόπο, ότι ελευθερία και πολιτισμός συνιστούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

\"\"

Σε συντονισμό του Επίκουρου Καθηγητή της ΑΣΚΤ, Γιάννη Σκαλτσά, η έκθεση περιλαμβάνει 19 έργα των Ελλήνων καλλιτεχνών: Μιχάλη Οικονόμου, Βάλιας Σεμερτζίδη, Πολύκλειτου Ρέγκου, Σωτήρη Σόρογκα, Αλέκου Φασιανού, Κυριάκου Κατζουράκη, Αλέξανδρου Αλεξανδράκη, Νίκου Παραλή, Ιωάννη Γιαζή, Καίτης Μαυροκεφάλου, Δημήτριου Μπραέσσα, Κωνσταντίνου Σοφιανόπουλου, Δημήτρη Γιολδάση, Πέπης Σβορώνου – Κοκκινίδου

onalert.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook