Εντοπίστηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με την αστυνομία ο οδηγός ταξί, που μετέφερε τον 69χρονο φορέα του κορονοϊού από το αεροδρόμιο στην Αμφιάλη του Πειραιά τη Μεγάλη Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός ταξί βρισκόταν εκτός Αθηνών και είχε κλειστό το κινητό του, γεγονός που έκανε δύσκολο τον εντοπισμό του.

Ο οδηγός αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κι ο ίδιος έχει παρουσιάσει συμπτώματα του θανατηφόρου ιού.

Την ίδια ώρα, ο 69χρονος φορέας του ιού MERS που ζούσε και εργαζόταν μόνιμα στη Σαουδική Αραβία, νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα αρνητικής πίεσης, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του κρίσιμη.

Του χορηγούνται φάρμακα για να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα και τις επόμενες μέρες ίσως του χορηγηθούν πειραματικά φάρμακα.

Παράλληλα, όσοι ταξίδεψαν μαζί του και ήταν σε κοντινές θέσεις στην πτήση από τη Σαουδική Αραβία στην Αθήνα έχουν τεθεί σε καραντίνα. 

Το ίδιο συμβαίνει και με τη σύζυγό του. Οι εξετάσεις που της έγιναν βγήκαν αρνητικές, αλλά αναμένεται να γίνει και δειγματοληπτικός έλεγχος στο αίμα της.

newpost.gr