Τελευταία ενημέρωση: 13:11

Με τον πιο απλό, αλλά μάλλον τον πιο αποτελεσματικό τρόπο είχαν επιλέξει δύο Ηρακλειώτες να παραλαμβάνουν ποσότητες ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα οι δύο άνδρες, ένας 28χρονος και ένας 37χρονος, διακινούσαν ναρκωτικά μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών.

Η παράνομη αυτή δραστηριότητα όμως φαίνεται πως έφτασε ως πληροφορία στις αρχές του Ηρακλείου και έτσι πιάστηκαν στη "φάκα".

Το δέμα από Θεσσαλονίκη που είχε αποδέκτες τους δύο Ηρακλειώτες τους έστειλε στα κρατητήρια, αφού οι αστυνομικοί έστησαν καρτέρι και τους συνέλαβαν μετά την παραλαβή του δέματος, το οποίο περιείχε ούτε λίγο ούτε πολύ μισό κιλό ηρωίνη!

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα και στα σπίτια των δύο ανδρών, εκεί όπου βρέθηκαν χρήματα, μικροποσότητα ναρκωτικών και ζυγαριά ακριβείας.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται:

"Συνελήφθησαν, χθες (23.04.2014) το μεσημέρι, στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, δύο ημεδαποί ηλικίας 37 και 28 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους συλληφθέντες, ενώ είχαν παραλάβει από μεταφορική εταιρεία στο Ηράκλειο, δέμα το οποίο περιείχε 507 γραμμάρια ηρωίνης, σε πέντε (5) αυτοσχέδιες συσκευασίες.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, προέκυψε ότι η συγκεκριμένη ποσότητα ηρωίνης είχε αποσταλεί από 39χρονο ημεδαπό, ο οποίος ενεργούσε κατ΄ εντολή και για λογαριασμό 58χρονου ημεδαπού, που είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης."