Σταθερά κατά του Μνημονίου συνεχίζει να τάσσεται παραπάνω από το μισό της ελληνικής κοινής γνώμης. Συγκεκριμένα, το 62% των ερωτηθέντων που έλαβαν μέρος σε έρευνα της Public Issue για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την υπογραφή του μνημονίου, αλλά και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι αντίθετο σε αυτό, ξεκαθαρίζοντας ότι έχει άκρως αρνητικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα και στο ερώτημα αν είναι υπέρ ή κατά του μνημονίου, το 62% τάχθηκε κατά, το 15% υπέρ, το 19% υποστήριξε πως ούτε ωφέλησε αλλά ούτε και έβλαψε, ενώ το 3% δεν εξέφρασε άποψη. Αντίστοιχα, στο ερώτημα πως αξιολογούν το μνημόνιο, το 62% υποστήριξε πως είχε σημαντικά αρνητικά αποτελέσματα, το 13% πως ωφέλησε, το 18% πως ούτε ωφέλησε αλλά ούτε και έβλαψε, το 1% πως κάπου ωφέλησε ή κάπου έβλαψε, ενώ δεν πήρε θέση το 5%.

Σε ότι αφορά την αναγκαιότητα του μνημονίου, το 69% θεωρεί πως το μνημόνιο δεν αποτελεί μονόδρομος, έναντι 24% που θεωρεί πως είναι. Τα αντίστοιχα ποσοστά σε ανάλογη έρευνα του Απριλίου ήταν στο 62% (όχι μονόδρομος) και 30% (μονόδρομος).

Παράλληλα, το 33% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι υπεύθυνοι για την κατάσταση είναι οι πολιτικοί, το 21% οι ελληνικές κυβερνήσεις, το 13% η κακοδιαχείριση, το 13% η διαφθορά και ένα 11% όλοι οι Έλληνες.

Σχετικά με το σενάριο που παρουσιάζει την Ελλάδα να οδηγείται στη χρεωκοπία, το 64% των ερωτηθέντων το θεωρεί πιθανό με το 32% να πιστεύει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο πιθανό. Τα αντίστοιχα ποσοστά τον Φεβρουάριο του 2010 ήταν στο 38% (πιθανή χρεοκοπία) και 59% (όχι χρεοκοπία) αντίστοιχα.

 

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook