Συμφωνία συμφιλίωσης ανακοίνωσαν η Φατάχ και η Χαμάς, όπως μεταδίδει το BBC.

Οι διαπραγματευτές των δύο αντίπαλων πλευρών είχαν συνάντηση το απόγευμα της Τετάρτης στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις προκειμένου να δημιουργήσουν κυβέρνηση συνεργασίας μέσα στις επόμενες πέντε εβδομάδες και υποσχέθηκαν τη διεξαγωγή γενικών εκλογών στην Παλαιστίνη μέσα σε έξι μήνες, αφού πρώτα η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την παλαιστινιακή Βουλή.

Οι δύο οργανώσεις είχαν βρεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και στο παρελθόν, αλλά δεν είχαν καταλήξει σε συμφωνία.

Η ανακοίνωση έγινε σε μία στιγμή που οι συζητήσεις μεταξύ της Φατάχ και του Ισραήλ βρίσκονται κοντά σε αδιέξοδο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε κατηγορήσει τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ότι προτιμά να \”τα βρει\” με τη Χαμάς παρά με το Ισραήλ.

Οι δύο πλευρές παραμένουν διχασμένες από το 2006 όταν η Χαμάς κέρδισε τις εκλογές και έθεσε υπό τον έλεγχό της τη Λωρίδα της Γάζας.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ κατατάσσουν τη Χαμάς στις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Αεροπορική επιδρομή εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της Γάζας μετά την ανακοίνωση για τη συμφωνία συμφιλίωσης των Παλαιστίνιων

Το Ισραήλ εξαπέλυσε μια αεροπορική επιδρομή σήμερα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας συμφιλίωσης μεταξύ της Χαμάς και της ΟΑΠ, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Χαμάς, που κυβερνά τον παλαιστινιακό θύλακα.

Έξι παλαιστίνιοι πολίτες τραυματίστηκαν από την επιδρομή, ένας εκ των οποίων πολύ σοβαρά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει εκδώσει προς το παρόν κάποια ανακοίνωση για την επίθεση αυτή, που πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες αφού μαχητές από τη Γάζα εκτόξευσαν ρουκέτες εναντίον του νότιου Ισραήλ.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook