Το Παιδικό Αναπτυξιακό Κέντρο Ηρακλείου, επισκέφθηκε σήμερα η κα Μαρία Τσόκα, σύζυγος του υποψήφιου Περιφερειάρχη, κ. Σεραφείμ Τσόκα, συνοδευόμενη από την πρώην αντιπρόεδρο του Ιδρύματος και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο με το συνδυασμό «Κρήτη Μπορούμε», κα. Μαρία Τιτομιχελάκη – Μπέρκη.
Η κα Τσόκα, συναντήθηκε με την πρόεδρο των προνοιακών Ιδρυμάτων Ηρακλείου, κα Ελένη Τσαντηράκη και ενημερώθηκε για τη δράση του Π.Α.Κ. και για τις δυσκολίες της λειτουργίας του. 
Το Π.Α.Κ. Ηρακλείου, είναι μια ειδική υπηρεσία της ΥΠΕ Κρήτης, που στοχεύει στην πρόληψη και την πρώιμη διάγνωση παιδιών με ειδικές ανάγκες. Σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 70 παιδιά. Λειτουργεί από το 1997 και είναι ένα από τα 8 συνολικά, προνοιακά Ιδρύματα της Π.Ε. Ηρακλείου.
Η κα Τσόκα συζήτησε με την πρόεδρο των Ιδρυμάτων, κα. Τσαντηράκη και τους εργαζόμενους στο κέντρο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα 8 Ιδρύματα της Π.Ε. Ηρακλείου, τα οποία εντοπίζονται κυρίως στην υποστελέχωση προσωπικού σε σχέση με τις υπηρεσίες που καλούνται να προσφέρουν σε παιδιά και ηλικιωμένους, στη δυσκολία διαχείρισης όλων των Ιδρυμάτων, εξαιτίας της διασποράς τους στην Περιφερειακή Ενότητα και στην έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά της απερχόμενης Περιφερειακής Διοίκησης, ώστε να δώσει λύσεις και στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω των περικοπών που έχουν υποστεί. 
Παράλληλα, η κα Τσόκα, πληροφορήθηκε το γεγονός πως η πρόεδρος και των 8 προνοιακών δομών παρέχει τις υπηρεσίες της, αμισθί εδώ και ένα χρόνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook