Κοντά στους κατοίκους της ενδοχώρας του Νομού Ηρακλείου βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί τους για τα προβλήματα της Υπαίθρου, αλλά κυρίως για τον τρόπο που μπορεί να υπάρξει τόνωση της Οικονομίας και κυρίως προοπτική μέσα από την ανάπτυξη του Τουρισμού.

Ο κ. Βαμιεδάκης, στη διάρκεια των συναντήσεων του στα Σταυράκια, τις Δαφνές και το Βενεράτο που πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των επισκέψεων του στην Περιφέρεια του Νομού Ηρακλείου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πολίτες, επισημαίνοντας πως η ενδοχώρα αποτελεί το «κλειδί» για την ανάπτυξη της Κρήτης και το «πάντρεμα» πρωτογενή και τουριστικού τομέα.

Κατέστησε σαφές, πως με στοχευμένες δράσεις και συγκεκριμένη πολιτική που έχει ήδη εκπονηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης, το νησί μπορεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τον πλούτο που διαθέτει προς όφελος των πολιτών. 

«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει συντονισμός των αγροτών, οι οποίοι μέσα από ένα ενιαίο δίκτυο διανομής, θα μπορούν να συνεργαστούν αρμονικά με τους επιχειρηματίες και να προωθούν τα προϊόντα τους σε αυτούς. Πρόκειται για μια κίνηση στοχευμένη και άμεσα υλοποιήσιμη, η οποία όμως θα φέρει άμεσα ευεργετικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία, αφού θα μιλάμε για την απορρόφηση της ντόπιας παραγωγής από την τοπική αγορά. Κάθε τόπος έχει να προσφέρει, αρκεί ο πλούτος και οι δυνατότητες του να αξιοποιηθούν σωστά», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Βαμιεδάκης, μιλώντας με κατοίκους στο Βενεράτο. 

Ενώ συνέχισε λέγοντας πως όταν πάει καλά ο Τουρισμός, τότε όλοι έχουν να ωφεληθούν και αναφέρθηκε στο χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανάγκης αξιοποίησης της Μονής Παλιανής, που μπορεί να λειτουργήσει ως πόλος έλξης για τους επισκέπτες που κάνουν θρησκευτικό τουρισμό.

Ο υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος στη διάρκεια της συζήτησης που είχε με αγρότες στις Δαφνές είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στους αγροτικούς συνεταιρισμούς και στο ρόλο που αυτοί θα έπρεπε να διαδραματίζουν στην αγροτική και την τοπική οικονομία γενικότερα.

«Ο αγροτικός συνεταιρισμός είναι ως έννοια, ό,τι πιο υγιές υπάρχει για τους παραγωγούς και τον πρωτογενή τομέα. Στην Ευρώπη οι συνεταιρισμοί ως μέτρο λειτουργούν εδώ και δεκαετίες και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία. Συνεπώς και στην Ελλάδα πρέπει να λειτουργήσουν και πάλι, αλλά να τεθούν σε νέα βάση, κάτω από διαδικασίες πλήρους διαφάνειας», κατέληξε ο κ. Βαμιεδάκης